Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
16:11
13.12.2019.

Mobilizacija članstva za Sabor u Nikšiću

Predsjednik DNP-a Milan Knežević zakazao je sjednicu GO partije na kojoj će svi predsjednici opštinskih odbora i članovi GO dobiti konkretne zadatke u cilju, kako poručuju iz stranke, masovnosti crkveno narodnog sabora koji će biti održan u subotu 21. decembra u Nikšiću.


“Na sjednici Opštinskog odbora DNP-a Podgorica jednoglasno je usvojen zaključak o partijskoj mobilizaciji članstva i simpatizera iz Glavnog grada, kako bi 21. decembra ispred hrama Svetog Vasilija u Nikšiču, zajedno sa našim mitropolitom Amfilohijem, vladikama, sveštenstvom naše Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, poslali snažnu poruku da ostajemo dosljedni zakletvi koju je na Trojčidanskom saboru pročitao vladika Joankije”, saopšteno je iz DNP-a.

Kako je saopšteno iz DNP-a, Knežević je, kako ističu, novi nasrtaj režima na jedinu kanonski priznatu i utemeljenu pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori okvalifikovao kao kriminalni čin.

“Tom činu se svi zajedno na čelu sa našim mitropolitom i vladikama moramo oduprijeti”, kazao je Knežević.

Govoreći o složenosti društveno političkog trenutka, lider DNP-a je posebno naglasio značaj djelovanja svih stranačkih organa partije, DF-a.

“To se posebno odnosi na klub poslanika koji ima istorijsku ulogu, da u danu kad bude predložen ovaj kriminalni zakon, svojim djelovanjem razobliči pokušaj otimačine naših hramova i duhovnog nasljeđa”, kazao je Knežević.

 

Izvor: rtcg.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:03
  13.8.2020.

  Centar za demokratsku tranziciju (CDT) pokreće kampanju “Glasaj slobodno” kako bi promovisali neprikosnoveno pravo građana na slobodan politički izbor.

 • 07:57
  13.8.2020.

  Na sjednici Državne izborne komisije jednoglasno je odlučeno da na izborima 30. avgusta mogu glasati i građani sa starom ličnom kartom, ukoliko budu prepoznati u identifikacionom sistemu, potvrdio je za Radio Crne Gore predsjednik DIK-a Aleksa Ivanović.

 • 19:37
  12.8.2020.

  Od 15. avgusta do 30. avgusta biće aktivan besplatan Call centar za informacije o biračkom spisku i to putem broja telefona koji je besplatan za sve korisnike mobilne i fiksne telefonije u Crnoj Gori 19820, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

 • 18:16
  10.8.2020.

  Državna izborna komisija (DIK) proglasila je 11 lista za učešće na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori koji će biti održani 30. avgusta.