Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
16:11
13.12.2019.

Mobilizacija članstva za Sabor u Nikšiću

Predsjednik DNP-a Milan Knežević zakazao je sjednicu GO partije na kojoj će svi predsjednici opštinskih odbora i članovi GO dobiti konkretne zadatke u cilju, kako poručuju iz stranke, masovnosti crkveno narodnog sabora koji će biti održan u subotu 21. decembra u Nikšiću.


“Na sjednici Opštinskog odbora DNP-a Podgorica jednoglasno je usvojen zaključak o partijskoj mobilizaciji članstva i simpatizera iz Glavnog grada, kako bi 21. decembra ispred hrama Svetog Vasilija u Nikšiču, zajedno sa našim mitropolitom Amfilohijem, vladikama, sveštenstvom naše Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, poslali snažnu poruku da ostajemo dosljedni zakletvi koju je na Trojčidanskom saboru pročitao vladika Joankije”, saopšteno je iz DNP-a.

Kako je saopšteno iz DNP-a, Knežević je, kako ističu, novi nasrtaj režima na jedinu kanonski priznatu i utemeljenu pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori okvalifikovao kao kriminalni čin.

“Tom činu se svi zajedno na čelu sa našim mitropolitom i vladikama moramo oduprijeti”, kazao je Knežević.

Govoreći o složenosti društveno političkog trenutka, lider DNP-a je posebno naglasio značaj djelovanja svih stranačkih organa partije, DF-a.

“To se posebno odnosi na klub poslanika koji ima istorijsku ulogu, da u danu kad bude predložen ovaj kriminalni zakon, svojim djelovanjem razobliči pokušaj otimačine naših hramova i duhovnog nasljeđa”, kazao je Knežević.

 

Izvor: rtcg.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:09
  15.1.2020.

  Ko silom ili prijetnjom ili na drugi protivpravan način utiče da se političkom subjektu daju sredstva za finansiranje izborne kampanje ili finansiranje političkog subjekta, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine. Ako djelo učini javni funkcioner, kazniće se zatvorom od tri mjeseca do pet godina, navodi se u Zakonu o dopunama Krivičnog zakonika, koji je parlament usvojio krajem godine.

 • 18:07
  11.1.2020.

  Bestidna manipulacija vjerom obilježila je početak ove za nas i našu državu izuzetno i dalekosežne i važne godine. Cilj je homogenizacija protivnika crnogorske države i njenih građanskih i evroatlanskih opredjeljenja, smatra predsjednik OO DPS-a, Ivan Mitrović.

 • 12:07
  11.1.2020.

  Političkim subjektima zabranjeno je primanje materijalne, finansijske pomoći ili nenovčanih priloga drugih država, privrednih društava i kompanija van teritorije Crne Gore, fizičkih lica i preduzetnika koji nemaju biračko pravo, anonimnih darodavaca, javnih ustanova, firmi i privrednih društava sa učešćem državnog kapitala, sindikata, vjerskih zajednica, nevladinih organizacija, kazina, kladionica i drugih priređivača igara na sreću.

 • 18:27
  10.1.2020.

  Nema kraja bahatosti, saobraćajnoj nekulturi i nepoštovanju zakona Crne Gore od stranog prvog čovjeka Nikšića, saopštili su danas iz opštinskog odbora URA Nikšić, dostavljajući medijima slike nepropisano parkiranog službenog automobila Veselina Grbovića u blizini,kako tvrde, jednog ugostiteljskog objekta u Podgorici.