Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
15:05
17.5.2019.

Radnička partija: Puna podrška mještanima Bukovice u odbrani rijeke

Radnička partija pruža punu podršku mještanima Bukovice u odbrani istoimene rijeke koju namjeravaju uništiti gradnjom minihidroelektrane niko drugi nego predsjednik države sa svojim bliskim rođacima, istakli su iz ove partije.


"Kada su sve uništili,pokrali i opljačkali što su generacije stvarale i gradile, sada su se ustremili na ono što nam je sami Bog stvorio i ostavio na ovim prostorima. Da ovoj nakaradnoj vlasti ništa nije sveto pokazuje i način na koji su  na prepad tokom noći i ranog jutra dovoženjem teške mehanizacije otpočeli radove na krčenju šume i pripremanju terena za izgradnju hidroelektrane", naveli su iz Radničke partije.

Oni su kazali da sa ovakvim nepočinstvima koje se svode na uništavanju životne sredine kao što su rijeke,šume i jezera vlast šalje jasnu poruku da ih nije briga šta narod misli i što je u interesu i dobrobiti naroda.

"To što se namjerava uraditi sa rijekom Bukovicom, draguljem prirode iz koje se pije voda,je zločin i to samo može uraditi neko ko je bezuman ili toliko slijepo pohlepan da pod cijenu života mještana koji su odlučni da svojim  životima  brane rijeku, ne odustaje od podle namjere da čistu vodu ove rijeke pretvori u prljavi novac koji će završiti u njihovim džepovima. Ovo nasilje vlasti nad prirodom i ljudima iz tog kraja jasno govori da ova vlast nema nikave veze sa narodom i njihovom voljom jer da da se na izborima izrazila slobodna volja naroda oni nikada ne bi vršili vlast ni u državi ni u bilo kojoj opštini", ističe se u nastavku.

Dalje su poručili da Radnička partija stoji na raspolaganju mještanima Bukovice da zajedno brane rijeku na sve načine.

"Ne bi željeli da bilo ko ovaj protest i borbu mještana Bukovice za rijeku, šume i čistu životnu sredinu politizuje i iz tog razloga nećemo biti i fizički prisutni na protestu u subotu ali smo najiskrenije uz mještane Bukovice i na svaki sledeći protest čemo doći ako to njima bude odgovaralo.Da zajedno kažemo da neće dalje moći i da ne damo rijeku Bukovicu", navodi se u saopštenju iz Radničke partije koje je potpisao Janko Vučinić..

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:32
  10.7.2020.

  Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT), kao subjekat koji integriše sve relevantne društvene činioce, smatra da je moguće organizovati cio predstojeći izborni proces u pravcu poštovanja svih odredaba Ustava i zakonâ i prava svakog građanina Crne Gore da bira i bude biran, uz neprikosnoveni prioritet očuvanja javnog zdravlja – saopštio je predsjednik NKT Milutin Simović danas na sastanku sa predstavnicima Kancelarije Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

 • 11:00
  10.7.2020.

  Odbor URA u Nikšiću, u skladu sa mjerama NKT-a održao je redovnu izbornu konvenciju na kojoj je za novu predsjednicu izabrao prof. dr Tatjanu Đurišić-Bečanović, saopštili su iz ove partije.

 • 18:07
  9.7.2020.

  Podnošenje izbornih lista Državnoj izbornoj komisiji (DIK) počeće u subotu, a za verifikaciju izborne liste potrebno je da bude podržana potpisima 4.261 birača, saopšteno je iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT).

 • 13:06
  7.7.2020.

  Ivan Mitrović, predsjednik Opštinskog odbora DPS Nikšić, u svom autorskom tekstu osvrnuo se danas na aktuelna politička dešavanja ocjenivši da će većinska volja građana 30. avgusta biti na strani, kako je istakao našeg Nikšića i naše Crne Gore. Tekst prenosimo u cjelosti: