Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Rakčević: Ključ će biti okosnica nove vlade zajedno sa dokazanim opozicionim snagama

14619871_660668047429188_1063107133_n
Bojana Vujačić
  • Autor onogost.me
  • 10.10.2016. u 19:46

Koalicija Ključ održala je večeras predizborni skup na Sceni 213, a tom prilikom su poručili da su oni garant promjena, te da će Crnu Goru voditi sposobni ljudi.

Nosilac izborne liste, Miodrag Lekić, rekao je da mu je velika čast da se obrati ispred koalicije koja, kako kaže, odlazi prema pobjedi.

„Mi dajemo prednost građanima, demokratiji koja se bazira na građanima. Ova koalicija je duboko utemeljena u Crnoj Gori u svim njenim djelovima i mi to smatramo bitnim. Mi se zalažemo za poštovanje svih kulturnih, jezičkih, duhovnih odredbi posebnih naroda, a jednako insistiramo na jedinstvu države. Centralna tema naše koalicije je ekonomija i zaokret kako na tom planu tako i na sva teška područja. Imamo program koji je ozbiljan i kadrove za promjene“, poručio je Lekić i dodao da imaju sređene ideje.

Rade Milošević, poslanički kandidat, zahvalio se svima koji prate tu koaliciju.

„Velika koalicija je garant promjena i garant da će Crnu Goru voditi sposobni. Podsjetio bih i da je odlazeći premijer prilikom prodaje Željezare obećao da će proizvoditi 400.000 tona i imati preko 350 radnika, a oni jedva proizvode 20.000 tona , a radnika ima ispod 200. Imajte to u vidu“, rekao je Milošević i dodao da će preispitati porijeklo imovine i najvio kao ekskluzivu da će do četvrtka iznijeti prepisku, a desila se prethodnih dana, gdje, kako kaže, službenica u opštini Podgorica traži novac od mladih studenata da bi im dala potpis.

Goran Danilović je rekao da više nema poštenja kao ranije, kao i da Crna Gora treba da razmišlja o 17. oktobru i da se spremaju da nastave bolje i ljepše živote, te da neće nasjedati na priču da će se 16. uveče nešto desiti.

Aleksandar Damjanović, kandidat za poslanika, rekao je da je nezaposlenost velika i da se takvoj politici treba reći ne, dok je, Dritan Abazović, istakao da imaju superiorni program kao i da će u pobjedu otići sa onima koji vide ovu državu kao zdravu i uspješnu, te da je dovoljno biti pošten.

Anka Vukićević, kandidatkinja za poslanicu, kazala je da je zapamtila nikšićke fabrike i radnike, kao i da je, kada radnici Željezare prime plate, bio preznik.

„Gdje su danas fabrike i radnici. Prodali su sve. Nema ih više. Ništa u našem Nikšiću nije naše. Zato 16. oktobra u pamet se Nikšićani, jer nam je to jedino ostalo i ne smijemo dozvoliti da živimo u praznoj kući“, poručila je Vukićević i dodala da naše znanje treba zadržati.

Jedan od lidera koalicije, Žarko Rakčević, kazao je da pod krovom Crne Gore ima mjesta za sve.

„Nikome ne smije biti tijesno u našoj slobodnoj državi. Jedino će biti tijesno lopovima. U nedelju će opozicija pobijediti u čitavoj Crnoj Gori. Velika koalicija Ključ će biti okosnica nove vlade zajedno sa svim dokazanim opozicionim snagama i ljudima koji žele drugačiju državu. Naša Crna Gora nije ugrožena od građana, već od loše vlasti. Traže još jednu šansu, ali im se ne može vjerovati, jer bi  nastavak ovakave politike bio poguban“, rekao je Rakčević i dodao da je njihov program širom države dobio podršku i da će biti nova nada.

Srđan Milić, jedan od lidera, rekao je da je Nikšić grad koji nakad nije pobijeđen i koji će vratiti dostojanstvo i sebi i Crnoj Gori.

„Ovaj grad nije zapamćen po kriminalcima, već po boemima, umjetnicima, intelektualcima. Ovaj grad je ponos. Nema evropske Crne Gore dok je ova vlast. Jer ako ona podrazumijeva odgovornost vlasti, nezavisno tužilaštvo, poštovanje sloboda onda je jasno da je glavni uslov za Evropske integracije smjena ove vlasti. A premijer Crne Gore joj može pomoći jedino odlaskom sa vlasti“, istakao je Milić i poručio da postoje tri krune: nauke, sveštenstva i kruna kraljevstva, ali i da postoji  kruna časnog imena i poručio da će predsjednik nove vlade biti onaj koji okuplja, a ne svađa i dijeli.

Na konferenciji su govorili i Mirko Pavićević, Anica Mikić, Boris Miljanić, kandidatkinja za poslanicu Rajka Glušica, Zoran Tomić i Ognjen Jovović.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci