Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Savjet mladih DPS-a Nikšić DF-u: Ne pretvarajte Skupštinu u borilačku arenu

susreti11
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 14.05.2016. u 15:48

Učesnici manifestacije ''Sportsko-rekreativno druženje Nikšić 2016'' koju organizuje Savjet mladih Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić najoštrije su osudili, kako su rekli, primitivno, vulgarno i krajnje nečasno djelovanje Demokratskog fronta (DF) u Skupštini Crne Gore.

Oni su ocijenili da je juče nanešen veliki udarac demokratiji u Crnoj Gori i crnogorskoj tradiciji zasnovanoj na poštovanju kodeksa čojstva i junaštva.

''Politika poniženja i poništenja svega crnogorskog juče je bila oličena u Janku Vučiniću, neostvarenom sportisti, i jednom univerzitetskom profesoru Branku Raduloviću, saomoprozvanom „najpametnijem intelektualcu svijeta“. Ova dva poslanika uvela su u Skupštinu Crne Gore besram i bestid kakav je Crna Gora kroz istoriju kažnjavala javnim prezirom. Tužna je činjenica da se ovakim ponašanjem mijenja slika o Crnoj Gori kao zemlji u kojoj su dostojanstvo i izgovorena riječ na visokoj cijeni'', navodi se u saopštenju koje potpisuju učesnici manifestacije.

Oni su sa skupa poručili poslanicima Raduloviću i Vučiniću da ne pretvaraju Skupštinu Crne Gore u borilačku arenu, a predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću da je trebalo kao svaki objektivan arbitar jedne utakmice da prekine prljave radnje, te da je time pred ukupnom crnogorskom javnošću propustio da svira grub faul.

Prema njihovim riječima, predsjednik Parlamenta ne samo što nije svirao faul, već je i uživao u, kako su rekli, prljavoj igri.

Dodali su i da predsjednik Parlamenta treba da iskoristi malo preostalih dana u toj fotelji da, ipak, pokuša da promoviše fer plej i objektivnost.

''Ne dozvolite da Vas istorija upamti kao predsjednika Skupštine Crne Gore koji je na isteku mandata uspio ne samo da iznevjeri svoja polazna uvjerenja, već i da okrene leđa crnogorskoj tradiciji i tekovinama savremene države Crne Gore'', stoji u saopštenju.

Navode da svima kao primjer treba da posluži duh tolerancije i fer-pleja, koje su njegovali učesnici sportske manifestacije i članovi Savjeta mladih DPS Nikšić na sportskim susretima u Nikšiću.

''Odgovoran rad, međusobno uvažavanje, duh zdravog nadmetanja – to su vrijednosti kojima odlučno slavimo deceniju nezavisnosti i međunarodnog suvereniteta države Crne Gore. Tu našu veliku pobjedu od 21. maja 2006. godine potvrdićemo i učvrstiti novim izbornim rezultatima'', zaključuje se u saopštenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sjednica Skupštine opštine Nikšić na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o razrješenju predsjednika Opštine Marka Kovačevića zakazana je u četvrtak, 18. jula, sa početkom u 13 časova.
Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.