Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

SDP Nikšić: Zdravstvenim radnicima da budu povećane plate u skladu sa značajem posla koji obavljaju

5302267_dscf7162_ls
SDP
  • Autor onogost.me
  • 26.02.2021. u 11:13

SDP već nekoliko godina uporno predlaže Zakon o izmjenama i dopunama zakona o zaradama u javnom sektoru kojim tražimo da se zdravstvenim radnicima značajno povećaju koeficijenti a time naravno i zarade, u skladu sa značajem i težinom posla koji svakodnevno obavljaju, poručila je kandidatkinja za odbornicu SDP-a Srcem za Nikšić, Lidija Ognjenović.

“Nedopustivo je da plata ljekara specijaliste bude manja od plate zamjenika šefa kabineta predsjednika Vlade. Samo na ovaj način, kao društvo i uređena država možemo pokazati koliko cijenimo sav rad, znanje, stručnost i posvećenost naših zdravstvenih radnika. Smatramo da u budžetu grada Nikšića, kao drugog po veličini i značaju u Crnoj Gori, mora postojati dovoljno novca za subvencije kamata na stambene kredite za ljekare i zaposlene u zdravstvu. Ali ne samo za njih, nego i za mlade stanovnike našeg grada koji žele da Nikšić bude mjesto njihovog životnog i profesionalnog opredjeljenja”, navodi Ognjenović u saopštenju.

Ona smatra da zdravstvene ustanove u gradu mogu biti okosnica za razvoj zdravstvene zaštite u puno široj geografskoj regiji od teritorije nikšićke opštine.

“Time bismo dobili prijeko potrebna sredstva i materijalne resurse za razvoj i na neki način izvršili substituciju mnogih usluga koje sada korisnici zdravstvenog osiguranja mogu dobiti isključivo u Podgorici. Nikšić kroz pravilno ulaganje može postati važan regionalni zdrastveni centar i SDP će snažno insistirati na realizaciji ove ideje”, ističe Ognjenović.

Borba protiv korona virusa, ističe, najbolje je pokazala što za jednu državu znači njen zdravstveni sistem.

“Godinu dana traje borba naših ljekara i kompletnog medicinskog osoblja za zdravlje svih naših građana. SDP, kada, nadamo se, uskoro uspješno okončamo ovu borbu neće dozvoliti da se opet zaboravi na zdravstvo, već ćemo nastaviti da se borimo za bolji životni standard svih u zdravstvenom sistemu i za veće ulaganja u zdravstvo”, ukazuje ona.

Takođe je poručila da temelji jake države i Nikšića treba da počivaju na snažnom zdravstvenom sistemu.

“Ta borba nema alternative jer nema jake države i jakog Nikšića bez snažnog zdravstvenog sistema. To je srce stabilnosti svake društvene zajednice. To je i jedna od osnovnih politika svake socijaldemokratije. Zato, dragi sugrađani, dajte nam podršku 14. marta, dajte podršku listi “SDP-SRCEM ZA NIKŠIĆ”, da radimo, gradimo i stvaramo slobodni, građanski, pristojni i evropski Nikšić”, zaključuje Ognjenović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Novom odlukom Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) poslanici koji su istovremeno i čelnici opština ili lokalnih parlamenata, moraće da se odreknu jedne od pozicija koje pokrivaju.
U vrijeme dok kju (Q) groznica hara Nikšićem, dok je ugroženo zdravlje građana i dok svjedočimo nestajanju stočnog fonda, sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Vidak Krtolica ne odgovara na zahtjeve za slobodan pristup informacijama u vezi sa navedenom temom, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić.