Autor: onogost.me
Foto: gov.me
15:34
16.5.2022.

Vlada uputila Ukrajini vojnu i humanitarnu donaciju od 400.000 eura

Vlada Crne Gore i Ministarstvo odbrane uputili su Ukrajini vojnu i humanitarnu donaciju vrijednu 400.000 eura.

 


Kako navode u saopštenju Ministarstva odbrane, to je odgovor na molbu Ukrajine za pružanje pomoći u kriznoj situaciji nastaloj agresijom Rusije na ovu državu.

"Crna Gora je uputila vojnu i humanitarnu donaciju vrijednu 400.000 eura prijateljskoj Ukrajini. Donacija je realizovana na osnovu odluke Vlade Crne Gore, a u skladu sa iskazanim potrebama ukrajinske strane. U koordinaciji sa drugim evropskim partnerima i NATO saveznicima, Vlada Crne Gore i Ministarstvo odbrane nastaviće da podržavaju Ukrajinu u njenim naporima da uspješno odgovori svim izazovima sa kojima je suočena usljed ruske vojne agresije", navodi se u saopštenju.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:13
  27.6.2022.

  Premijer Dritan Abazović odgovaraće danas u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

 • 10:19
  25.6.2022.

  Bivši ministri finansija i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović zvanično su objavili da osnivaju Pokret "Evropa sad!".

 • 08:57
  22.6.2022.

  Od pojedinih (ne)ljudi nijesam ni očekivao nešto više! Nadam se da u redovima odbornika aktuelne lokalne vlasti ima onih koji vide dalje od funkcija, te da će pomoći transfer vlasti zbog zaustavljanja daljeg propadanja Nikšića, naveo je odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) Boris Muratović reagujući na izjavu predsjednika SNP Vladimira Jokovića da u ovom trenutku ta partija neće rušiti vlast na lokalnom nivou u drugim opštinama u kojima participiraju.

 • 20:10
  21.6.2022.

  Glavni odbor SNP-a je dao jednoglasnu podršku Opštinskom odboru Berana i prihvatio njihov stav da se u ovom trenutku ne ruši vlast na lokalnom nivou u drugim opštinama u kojima participiraju, zaključak je sa sjednice koja se večeras održala u Beranama.