Autor: onogost.me
Foto: arhiva
17:03
13.3.2020.

Vučinić pozvao na jedinstvo opozicije

Radnička partija Crne Gore (RP) pozvala je na što hitnije otpočinjanje dijaloga unutar opozicije i saopštila da će predložiti formiranje tehničke liste kako bi se, uz uključivanje vanstranačkih ličnosti, sprovela reforma državne uprave i izbornog zakonodavstva.


Predsjednik RP, Maksim Vučinić, naveo je da bi se na taj način ”razvlastila aktuelna vlast i omogućili prvi fer i demokratski izbori u istoriji Crne Gore”.

”Režim je ciljano pobjegao od reforme i izbornog zakonodavstva i krajnje je vrijeme da se zajedničkim snagama, makar u tom domenu, ostvari pritisak na vlast”, ocijenio je Vučinić na konferenciji za novinare u Nikšiću.

On je poručio da je RP spremna da bude domaćin prvog okupljanja predstavnika opozicije.

Aktuelna situacija u Crnoj Gori, kako je ukazao Vučinić, ponovo pokazuje stare greške opozicije, koje su pokazale da borba za mandate nije donijela sreću ni narodu, državi, ni partijama.

”Narod je rekao svoje, a mi smo kao njegovi predstavnici dužni da im konačno omogućimo da biraju između prosperiteta ili propasti države, tako što će biti sigurni da daju glas jedinstvenoj opozicionoj listi za smjenu režima”, rekao je Vučinić.

On je ocijenio da na taj način glas neće dobiti ”neka nova opcija koja bi, uz kozmetičke promjene, zamijenila dosadašnju po svim parametrima”.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:41
  28.3.2020.

  Komunalna policija u Nikšiću krši sve zakonske norme, a posebno one koje su izdate od Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, saopštili su danas iz nikšićkog odbora URA.

 • 13:29
  25.3.2020.

  Evropska unija obezbijedila je tri miliona eura kako bi se odmah pomoglo crnogorskom zdravstvenom sektoru u borbi protiv koronavirusa i 50 miliona eura za dugoročni program u skladu sa potrebama Vlade Crne Gore, objavio je ambasador EU u Crnoj Gori Aivo Orav.

 • 11:36
  25.3.2020.

  Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković iskazao je veliku zahvalnost Evropskoj uniji (EU) koja Crnoj Gori donira tri miliona eura za hitnu pomoć za zdravstvo plus 50 miliona za dugoročni program u skladu sa potrebama, a najviše za zdravsto, ekonomiju i preduzetnike.

 • 09:05
  18.3.2020.

  Obaveza svih odgovornih društveno-političkih činilaca je da u vremenu pandemije koronavirusa kreiraju mjere i prijedloge koji će olakšati život građana i doprinijeti umanjenju posljedica izazvanih ovom pošasti, poručuju iz Građanskog pokreta URA i predlažu Vladi da usvoji set ekonomskih mjera kojima će se ublažiti negativni efekti koronavirusa na crnogorsku ekonomiju i privredu.