Autor: onogost.me
Foto: FK Sutjeska
12:14
9.6.2021.

Šofranac odlazi iz Sutjeske

Već nekoliko dana novo rukovodstvo Sutjeske intenzivno pregovara sa svim igračima koji su igrali prošle sezone kraj Bistrice, a kojima je završetkom domaćeg šampionata istekao ugovor. 


Angažovan je novi šef stručnog štaba Milija Savović, koji je naslijedio Miljana Radovića i po svemu sudeći već za dva dana „plavo-bijeli“ će početi pripreme, a prva evropska utakmica očekuje ih tačno za mjesec.

Novoizabrani predsjednik FK Sutjeska Marko Mitrović kaže da im je želja da zadrže najveći broj prvotimaca koji je iznio teret prethodne sezone, a u dogovoru sa stručnim štabom tražiće i adekvatna pojačanja, jer žele na međunarodnoj sceni da ostvare što bolji rezultat, pa će imati ambiciozne planove i za predstojeći domaći šampionat.

Svi mladi prvotimaci Sutjeske imaju ugovore, izvjesno je da ćemo predstojeće sezone kraj Bistrice gledati i Dubljevića, Marušića, Osmajića, golmana Giljena, Brazilca Augusta.

Aleksandar Šofranac sigurno neće naredne sezone nositi dres Sutjeske. Nije se dogovorio s novom upravom, a razlog neproduženja saradnje isključivo je finansijske prirode. Ovaj defanzivac posljednje dvije sezone igrao je za Nikšićane, a i prije nekolike godine sezonu i po doprinosio je sjajnim rezultatima tog kluba.

"Nijesmo našli zajednički jezik. Partija u Sutjesci uvijek ću se sa zadovoljstvom sjećati, ali sad sam slobodan igrač. Nema konkretnih i dobrih ponuda iz inostranstva još i pitanje je gdje nastavljam karijeru. Možda i naredne sezone budem igrao na domaćim terenima", kazao je kratko za Arenu štoper Aleksandar Šofranac.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:21
  12.6.2021.

  Vladan Giljen, Božo Marković, Nikola Grivić, Novica Eraković, Nikola Stijepović i Milivoje Raičević i naredne sezone će, nakon produženja ugovora, nastupati u dresu FK Sutjeska.

 • 19:14
  11.6.2021.

  Petnaesta sjednica Izvršnog odobra Fudbalskog saveza Crne Gore za mandatni period 2017-2021 održana je danas u Kući fudbala u Podgorici.

 • 18:18
  11.6.2021.

  Rukovodilac Međunarodnog odjeljenja Fudbalskog saveza Crne Gore Milovan Đukanović obavljaće funkciju delegata na utakmicama Evropskog prvenstva.

 • 22:09
  10.6.2021.

  Sutjeska je danas počela pripreme za novu sezonu, a stiglo je i prvo pojačanje - novo lice je vezista Marko Matanović.