Autor: onogost.me
Foto: Screenshot
14:01
25.5.2022.

Zbog nedoličnog ponašanja na fudbalskoj utakmici u Rožajama uhapšeno 14 osoba

Nakon incidenta koji se dogodio u Rožajama na fudbalskoj utakmici koja se odigrala između FK Ibar i FK Nikšić, službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje podnijeli su krivičnu prijavu protiv jednog lica zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti i protiv 13 lica prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama i Zakona o javnom redu i miru.


"Naime, tokom pomenute utakmice došlo je do narušavanja javnog reda i mira, kojom prilikom su navijači FK Ibar, tzv. „Gazije“, na teren ubacili više pirotehničkih sredstava koja su prouzrokovala stvaranje tzv. dimne zavjese, koji momenat su iskoristili, preskočili zaštitnu ogradu i fizički napali neke od igrača FK Nikšić kojima je nakon događaja ukazana ljekarska pomoć, te je konstatovano da je pet igrača zadobilo lake tjelesne povrede", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policijski službenici su primjenom policijskih ovlašćenja spriječili dalji fizički sukob i veći incident.

"E.F. (23), E.A. (24), E.M. (23) E.M. (20), I.H. (21), E.L. (29), D.K. (23), A.R.Š. (18), A.M. (18), E.Š. (19), H.M. (25), Dž.M. (19) i I.M. (18) su lišeni slobode zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, dok je protiv Dž.M. i I.M. podnijeta i prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.
Sa događajem je upoznat nadležni državni tužilac po čijem nalogu su prikupljena obavještenja od pomenutih lica, te je protiv M.N. (30) podnijeta krivična prijava i on je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti", dodaje se u saopštenju.

Takođe, pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje preduzimaju aktivnosti na identifikaciji i lociranju ostalih eventualnih počinilaca prekršaja i krivičnih djela iz ovoga događaja, te aktivnosti i u dijelu utvrđivanja odgovornosti FK Ibar, kao organizatora sportske priredbe u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

 

Ostale vijesti iz kategorije