Autor: onogost.me
Foto: KK Budućnost VOLI
16:19
18.1.2020.

Barović spreman za povratak na teren

Serija poraza, turbulencije oko smjene trenera, a onda lijepe vijesti koje su stigle iz Slovenije – Filip Barović dobio je zeleno svijetlo za povratak na teren. 


Stameni centar je van terena od kraja maja kada je pokidao prednje ukrštene ligamente i od tada je u procesu oporavka. Trenirao je individualno, održavao formu, a sada će se priključiti ekipi – odmah u ponedjeljak nakon meča sa Megom.

“Odradili smo sva neophodna testiranja, parametri su daleko iznad očekivanja i dobio sam zeleno svjetlo da se konačno vratim na parket”, rekao je Barović za Sportklub.

Kada će početi da igra mečeve zavisiće od stručnog štaba, ali i od Filipa i njegove psihe. Moguće je i da se stavi na raspolaganje selektoru Crne Gore Bošku Radoviću na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (21. februara). Međutim, Barović čvrsto stoji na zemlji.

“Iskreno, pomalo sam i sam euforičan jer su pregledi prošli savršeno, pa bih u ovom trenutku odgovorio da mogu sve, ali treba biti racionalan. Strah nemam, jer je agonija prošla”, jasan je Barović.

Duga pauza je ostavila traga, ali znajući karakter Nikšićanina za očekivati je da se vrati u najkraćem roku.

“Uradiću sve što je do mene da što prije stignem do željene forme, da budem pravo pojačanje i za Budućnost i za reprezentaciju. Međutim, još jednom ponavljam sada je najvažnije da idemo korak po korak. Najgore je prošlo, jedva čekam da se pojavim na treningu”, zaključio je Barović.

 

Izvor: Dnevne novine

Ostale vijesti iz kategorije