Autor: Branko Čupić
Foto: KK Sutjeska Media
13:20
25.8.2019.

Nova snaga Sutjeske mladići iz Nikšića: Puno mi znači povratak u svoj grad

Košarkaši Sutjeske vratili su se sa desetodnevnih bazičnih priprema koje su odradili na Žabljaku i sada će sa treninzima nastaviti u Nikšiću, a sa ekipom je bio i novajlija Nikola Tončić.


Ovaj devetnaestogodišnji plejmejker prve košarkaške korake napravio je u MNE Team-u, nakon čega je nastavio kaljenje u beogradskoj Vizuri i užičkoj Slobodi.

„Svakako da je igranje u Srbiji za mene jedno ogromno iskustvo. Ono je dragocjeno ne samo zbog toga što sam imao kvalitetan rad kod sjajnih trenera kao što su Aleksandar Glišić i Dušan Petrović, već i veliki broj odigranih utakmica uz koje sam sigurno napredovao“, ističe Nikola u razgovoru za naš portal.

Politika Sutjeske u novoj sezoni biće oslanjanje na igrače koji su ponikli u gradu pod Trebjesom, pa se u trenutnom rosteru nalaze gotovo sve Nikšićani, a jedini igrači koji nijesu iz našeg grada su Draško Knežević i Ismet Sejfić. Pored toga daje se šansa mladim igračima, a Nikola je počastvovan što će imati priliku da brani boje Sutjeske u nastupajućoj sezoni.

„Naravno da mi puno znači ovaj dolazak u Sutjesku i u svoj grad. Meni ostaje da pokušam sa marljivim radom i maksimalnim zalaganjem zavrijedim pažnju trenera Zorana Glomazića, koji je poznat po tome da nesebično ukazuje šansu mladim igračima. Meni će preostati da iskoristim svoju koliko god budem umio“, navodi Tončić.

„Želim da požrtvovano radim na daljem usavršavanju i razvijanju talenta i smatram da će odgovarajući angažmani pratiti moj rad i trud“, zaključuje Nikola.

Ostale vijesti iz kategorije