Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska spremna za novu sezonu: Očekuju nas velika imena i dobra košarka

42227397_2270181136596412_8438314197682487296_n
Branko Čupić
  • Autor onogost.me
  • 20.09.2018. u 11:03

Dvije godine smo imali veoma težak period, veliki rad i napor da prvo klub postavimo na stabilne noge, da napravimo jednu stabilnu organizaciju, da obezbijedimo stabilno finansiranje, što mogu sa ponosom da kažem da je urađeno i da je taj posao završen, kazao je predsjednik KK Sutjeska Darko Perović na današnjoj pres konferenciji upriličenoj uoči početka nove sezone u kojoj će se nikšićka ekipa, pored domaćih takmičenja, nadmetati i u ABA 2 ligi.

On se osvrnuo na posljednji meč Sutjeske u ABA 1 ligi protiv Zadra, nakon koje je njegov tim napravio dvogodišnju pauzu od nastupa u regionalnom takmičenju.

„Sada, nakon dvije godine, mogu da kažem da smo tu utakmicu i taj poraz shvatili kao neku pouku jer u tom trenutku svi mi nismo imali dovoljno zrelosti da odolimo nekim izazovima kakva je bila ta prva sezona natjecanja KK Sutjeska u tom regionalnom takmičenju“, istakao je Perović.

On je naveo da je klub za protekli period imao veliku podršku od Opštine, na čelu sa predsjednikom Veselinom Grbovićem, kao i od Elektroprivrede Crne Gore i kompanije Uniprom, kao i kompanije koje su bile tu zadnjih 7-8 godina od pomoći, među kojima je i Ramel.

Sportski direktor ekipe, Goran Jeretin kazao je da mu je veliko zadovoljstvo što je dio tima Sutjeske koji ima košarkaško razmišljanje i filozofiju. Takođe je istakao da je zadovoljan prelaznim rokom i da sada ostaje da ekipa radi i opravda učešće u ABA 2 ligi.

„Mislim da smo izabrali pravi put, da idemo korak po korak i tu smo sad u ABA 2 ligi, takmičenju koje je izuzetno kvalitetno, kvalitetnije nego prošle godine, gledajući sastave ekipa. Očekuju nas velika košarkaška imena i sigurno dobre utakmice i nadam se da će i grad i publika prepoznati to, i sigurno će nam trebati njihova podrška kao vjetar u leđa da bi ostvarili neke ciljeve koji su pred nama. Osvrnuo bih se i na domaće prvenstvo i ligu koja će, uz Budućnost, Mornar, Lovćen i nas, biti izuzetno jako takmičenje“, istakao je Jeretin.

Zoran Glomazić, trener košarkaša Sutjeske, naveo je da je u prelaznom roku, u saradnji sa ljudima koji vode klub, nastojao da dovede u tim što više Nikšićana, kao i igrača koji će pružiti maksimum u nastupajućoj sezoni.

„Vratili smo Marka Ćalića i Raša Spasojevića. Doveli smo Kneževića na poziciju pleja iz Bosne. Produžili smo ugovor sa Lalovićem i sa reprezentativcem Pavlićevićem, a ostao je i Đite. Tu je od prošle godine i Vuković, a došao je još na poziciju krila Hadžibegović. Došao nam je i mladi reprezentativac Raičković Petar na poziciju četiri, a šansu će dobiti i mladi igrači koji su vrijedno radili cijelog ljeta“, nave je on.

Glomazić je kazao i da je zadovoljan pripremnim periodom i da će se sve kocke posložiti do starta sezone.

„Što se tiče povreda sve je prošlo bez ikakvih problema, tako da mogu da budem u ovom periodu jako zadovoljan, i što se tiče htjenja i što se tiče ponašanja i što se tiče nekog rezultata u ovom pripremnom periodu. Ekipa je sastavljena po ukusu svih nas koji smo željeli ovakvu ekipu da stvorimo ove godine i tako košarku koju ćemo da igramo. Svi su se okrenuli, vratili smo, što je najbitnije, publiku kroz Super ligu da nam bude taj šesti igrač i ja se nadam da će tako i ove godine biti“, zaključio je Glomazić.

Iz kluba je naglašeno i da će ulaz na sve utakmice koje Sutjeska bude igrala u Nikšiću biti slobodan i da na taj način žele da omoguće svojim navijačima da uživaju u dobroj košarci u novoj sezoni.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci