Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikolić, Sahli, Bilali, Vučić i Eraković napustili Sutjesku

FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 09.08.2023. u 07:57
Više fudbalera Sutjeske narednu sezonu nastaviće u drugim klubovima.

Jovan Nikolić prešao je u makedonsku Vosku Sport - klub koji sa klupe predvodi nekadašnji šef stručnog štaba Sutjeske Miljan Radović, a od ovoga ljeta su tu i bivši igrači nikšićkog kluba Nikola Stijepović i Aleksa Marušić.

Nikolić je u svom drugom mandatu u dresu "plavih" nastupao prethodnih pola godine - osvojio je Kup Crne Gore i odigrao 20 utakmica u domaćem šampionatu i Evropi.

Prethodno je kraj Bistrice igrao od 2010. do 2017. godine, u tom periodu je upisao preko 150 nastupa i osvojio dvije titule šampiona države.

Ouijdi Sahli nakon isteka ugovora nije dogovorio uslove za nastavak saradnje sa "plavima", pa je slobodan u izboru nove sredine.

Sahli je proveo godinu dana na stadionu kraj Bistrice, odigrao 35 utakmica u domaćim takmičenjima na kojima je postigao 7 golova i upisao isto toliko asistencija.

Francuski interacionalac je izrastao u heroja u finalnoj utakmici Kupa Crne Gore kada je u regularnom dijelu postigao fenomenalan pogodak, a zatim realizovao odlučujući jedanaesterac u penal seriji i donio trofej nikšićkoj ekipi.

Nakon polusezone koju je proveo kraj Bistrice, Amir Bilali je prešao u rodni Gostivar.

Bilali je za "plave" odigrao 16 utakmica u domaćim takmičenjima i osvojio trofej Kupa Crne Gore.

Ni Marko Vučić nije dogovorio uslove za nastavak saradnje, pa će tako još jednom napustiti stadion kraj Bistrice.

Vučić je dijete Sutjeske, za seniorsku ekipu je debitovao u sezoni 2014/2015 i u prvom mandatu u plavom dresu proveo šest godina.

Nakon toga je igrao za Budućnost i na kratko bio član Novog Pazara, da bi se ponovo vratio u svoj matični klub.

Marko je jedan od naših najtrofejnijih igrača od obnove nezavisnosti - sa "plavima" je osvojio četiri titule šampiona države i dva Kupa Crne Gore, a ukupno je upisao čak 212 nastupa u domaćim takmičenjima i Evropi.

Nakon što mu je istekao ugovor sa našom ekipom, Novica Eraković karijeru nastavlja u kiparskoj Omoniji.

Eraković je dijete Sutjeske, ponikao je na stadionu kraj Bistrice i prošao sve mlađe selekcije "plavih' - za seniorsku ekipu je odigrao 129 utakmica u svim takmičenjima, na kojima je postigao 10 golova i upisao 15 asistencija.

U dresu nikšićke ekipe osvojio je jednu titulu prvaka države, Kup Crne Gore i stekao status reprezentativca - za nacionalni tim je odigrao četiri utakmice, a debitovao je u prijateljskom susretu sa Jermenijom u martu 2022. godine.

Novica je u tradicionalnom izboru trenera i igrača proglašen za najboljeg igrača Meridianbet 1. CFL u 2022. godini, dok je u prethodnoj sezoni uvršten u najbolji tim šampionata.

Na prvoj pripremnoj utakmici za Omoniju, protiv ekipe Trenčina, Novica je doživio tešku povredu koja će ga odvojiti od terena na duži vremenski period.

 

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Iako su izuzetno oslabljeni neigranjem osam igrača koji su bili planirani, košarkaši Crne Gore su ipak morali da prikažu mnogo više na startu "Akropolis kupa". Tim Boška Radovića je bio potpuno nemoćan protiv Grčke, bez ikakve ideje kako da probije odbranu rivala, zbog čega je izgubio 86:57.