Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:33
9.6.2019.

Bijelo Polje: Akademiku 16 medalja, Straševini sedam

Na državnom prvenstvu za mlađe i starije pionire i pionirke, koje je održano u Bijelom Polju, a na kojem se okupilo 147 takmičara iz 19 klubova, džudisti Akadamika ukupno su osvojili 16 medalja od čega šest  zlatnih, tri srebrne i sedam bronzanih.


Džudo klub Akademik proglašen je i za najbolji klub na prvenstvu, kako u konkurenciji mlađih pionira tako i u konkurenciji starijih pionira.

Zlatnim medaljama su se okitili Marija Simić, Balša Miličić, Andrija Nikčević, Šćepan Kostić, Andrija Drašković i Muhamed Beriša.

Srebrne medalje su pripale Milici Tadić, Matiji Miloviću i Luki Tadiću, dok su bronzana odličja osvojili Nađa Guzina, Nikolaj Zejak, Pavle Aleksić, Nermin Beriša, Bojan Đurđevac, Pavle Čvorović i David Krtolica.

Takmičare su i na ovom turniru predvodili treneri Stanjević Predrag i Rovčanin Miloš.

Džudisti Straševine su na istom takmičenju osvojili tri zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu medalju.

Zlatne medalje osvojili su Andrijana Šutović, Ljiljana Radojičić i Milena Krivokapić, dok su se srebrnim odličjem okitili Filip Kilibarda, Vasilije Suknović i Ilija Musić. Bronzanu medalju osvojio je Danilo Backović.

“Šest naših takmičara obezbjedilo je plasman za balkansko prvenstvo. Ovo je prvo državno prvenstvo u organizaciji novoosnovanog Džudo saveza. Ovom prilikom upućujemo sve pohvale za organizaciju takmičenja koja je bila na najvećem nivou u svakom segmentu. Takođe, želimo da pohvalimo i sudijsku organizaciju koja je bila na visini zadatka”, naveli su iz Džudo kluba Straševina.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:30
  31.5.2020.

  Ministarstvo sporta i mladih sufinansiraće do 70 odsto iznosa članarine za djecu koja se bave sportskim aktivnostima u okviru sportskih klubova.

 • 14:26
  23.5.2020.

  Vrijeme karantina i izolacije zbog koronavirusa možda je najteže padalo sportistima. Nemogućnost da treniraju u normalnim uslovima odrazila se  na formu svih, pa je vođen time naš sugrađanin i fitnes instruktor Ivan Vuletić došao na ideju da krene sa organizovanjem onlajn treninga na daljinu.

 • 08:04
  23.5.2020.

  Na današnji dan, prije tačno deceniju, naši sugrađani i članovi PSD Javorak Marko Blečić, Đorđije Vujičić i Dragutin Šlagi Vujačić, popeli su se na Mont Everest i tako postali prvi Crnogorci koji su osvojili "vrh svijeta".

 • 12:22
  22.5.2020.

  Velike pobjede i brojne medalje izvojevane na borilištima širom svijeta i požrtvovani nastupi crnogorskih sportista u dresu, kimonu ili kapici sa crnogorskim grbom najbolja su potvrda ispravnosti odluke na referendumu, kazao je direktor Karate saveza Dragoljub Fatić.