Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
12:55
23.9.2019.

Nikšićanin Aleksa Maliković postao crnogorski rekorder u Ironmen 70.3

Na juče održanom takmičenju “Ironman 70.3 Slovenian” u slovenskom Kopru, Aleksa Maliković iz Nikšića bio je jedini predstavnik naše države.


Njemu je ovo bilo prvo Ironman 70.3 iskustvo. Uspio je da postavi novo crnogorsko vrijeme u Sloveniji i tešku stazu (1,9km plivanja; 90km bicikla; 21,1km trcanja) je prešao za 6 sati 8 minuta 58 sekundi.

On je, kako je kazao, prvi Nikšićanin koji je uspio da završi ovo popularno i teško takmičenje u svijetu, te da je time ušao u jedan odsto svjetskog stanovništva kojima je ovo pošlo za rukom.

“Ono što sam planirao, sam i ostvario. Presrećan sam jer sam uspio oboriti crnogorski rekord na Ironman 70.3 u Sloveniji. Istakao bih je da mi je u dostizanju ovog cilja pomogao lokani tim - od trenera: Boris Ćuzović - plivanje, Dušan Stupar - sportski nutricionista, Miloš Mikić za bicikl i trčanje. Nastavljamo dalje sa većim ciljevima”, kazao je Aleksa za naš portal.

U Sloveniji je učešće uzelo 1.800 takmičara iz 53 zemlje.

“Koliko je teška staza pokazuje podatak da je tokom trke odustalo preko 200 učesnika”, dodao je Aleksa.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:26
  23.5.2020.

  Vrijeme karantina i izolacije zbog koronavirusa možda je najteže padalo sportistima. Nemogućnost da treniraju u normalnim uslovima odrazila se  na formu svih, pa je vođen time naš sugrađanin i fitnes instruktor Ivan Vuletić došao na ideju da krene sa organizovanjem onlajn treninga na daljinu.

 • 08:04
  23.5.2020.

  Na današnji dan, prije tačno deceniju, naši sugrađani i članovi PSD Javorak Marko Blečić, Đorđije Vujičić i Dragutin Šlagi Vujačić, popeli su se na Mont Everest i tako postali prvi Crnogorci koji su osvojili "vrh svijeta".

 • 12:22
  22.5.2020.

  Velike pobjede i brojne medalje izvojevane na borilištima širom svijeta i požrtvovani nastupi crnogorskih sportista u dresu, kimonu ili kapici sa crnogorskim grbom najbolja su potvrda ispravnosti odluke na referendumu, kazao je direktor Karate saveza Dragoljub Fatić.

 • 15:07
  18.5.2020.

  Najuspješnijim sportistima u studentskom sportu dodijeljene su danas stipendije Ministarstva sporta i mladih i Studentskog sportskog saveza. Za osam studenata koji su ostvarili najbolje rezultate opredijeljeno je iz budžeta 8.000 eura za stipendije.