Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
10:44
20.6.2022.

Sestre Šutović primjer mladih i uspješnih sportiskinja

Talenat, upornost i disciplina karakteristike su uspješnih pojedinaca. Upravo te tri osobine odlikuju sestre Šutović, Andrijanu i Katarinu, koje pored odličnog uspjeha u školi, nižu i zapažene sportske rezultate.


Andrijana, član Džudo kluba "Straševina", nastupiće na Evropskom prvenstvu za kadete, koje će se održati u Poreču od 22. do 26. juna. Nastupu na prvenstvu Starog kontinenta prethodila je sjajna godina, u kojoj je Andrijana postala kadetski, juniorski i seniorski prvak Crne Gore. 

Zanimljivo, jedini je član ženske reprezentacije iz Nikšića. 

Njena starija sestra, Katarina Šutović je član kadetske rukometne reprezentacije, koja će nastupati na Svjetskom prvenstvu za igračice do 18 godina, koje će se održati u Skoplju od 30. jula do 10. avgusta.

Katarina je jedina Nikšićanka koja se našla na užem spisku selektorke Maje Savić. Igra na poziciji desnog beka u RK "Levalea" i svojim igrama je skrenula pažnju na sebe i dobila ponudu da karijeru nastavi u jednom makedonskom superligašu.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:25
  3.7.2022.

  Gimnastički klub "Montenegro Street Workout" u saradnji sa Ekološkim udruženjem mladih "Zeleni centar", a uz podršku partnera, 13. jula organizuje sedmo takmičenje u street workout & calisthenics disciplinama.

 • 08:25
  24.6.2022.

  Na rekreativnom višeboju u Sutomoru, u organizaciji Nacionalnog Saveza za sport i rekreaciju, veterani Nikšića osvojili su 24 medalje - 11 zlatnih, sedam srebrnih i šest bronzanih.

 • 09:15
  21.6.2022.

  Nikšićanin Aleksa Maliković, član triatlon klub Anderba, zauzeo je drugo mjesto u disciplini Supersprint Aquathlon (plivanje i trčanje) na 4. Luštica Bay Aquathlon trci, koja je održana u Tivtu.

 • 09:11
  13.6.2022.

  Novoformirani triatlon klub Anderba Nikšić ostvario je zapažene rezultate na državnom prvenstvu Crne Gore u Sprint triatlonu (750 metara plivanja, 20 kilometara bicikla, 5 kilometara trčanja) na Plavnici.