Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Testirani kadeti i omladinci Sutjeske

tumber
UCG
  • Autor onogost.me
  • 21.05.2019. u 13:30

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore su juče u Nikšiću realizovali antropometrijsko mjerenje kadeta i omladinaca Fudbalskog kluba "Sutjeska" koji je u nedelju postao dvostruki uzastopni šampion Crne Gore i najtrofejnija ekipa sa četiri titule prvaka.

Mjerenja su realizovana sa inovativnim instrumentom Tanita vagom, a rukovodilac omladinske škole Dragoslav Albijanić i treneri Dragan Mijanović i Mirko Petrović dobili su na uvid parametre vezane za metabolizam sportista, procentualne vrijednosti visceralnih i potkoznih masti, kao i procentualne vrijednosti mišićne mase.

Mladim fudbalerima su takođe izmjerene vrijednosti kožnih nabora na pojedinim djelovima tijela.

Navedena mjerenja su realizovali saradnici u nastavi Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje mr Jovan Gardašević i mr Ivan Vasiljević i naglasili izuzetno zadovoljstvo dobijenim rezultatima i bazičan i esencijalan značaj morfološke dijagnostike u radu sa mlađim uzrastima.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na 41. Međunarodnom turniru "Kup Mimoze", održanom u Igalu, takmičari džudo kluba Trebjesa osvojili su pet medalja – dvije zlatne, jednu srebrnu i dvije bronzane.
Crnogorski karatisti Nikola Malović i Nemanja Mikulić osvojili su bronzane medalje na turniru Serije A u Larnaki. Malović je u meču za bronzanu medalju, u kategoriji do 84 kilograma, pobijedio Muhameda Arifa Afigudima iz Malezije 5:1.