Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Župa: Danas regionalna atletska trka

69816122_2870366472992679_6359662550266675200_n
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 08.09.2019. u 06:13

Atletska trka "Župa 2019", četvrta po redu, koju organizuje MZ Župa u saradnji sa Atletskim savezom Crne Gore i Atletskim klubom Nikšić, biće održana danas.

”Ovo je četvrta godina zaredom kako se održava ova trka, a od prošle godine je ušla u zvanični kalendar ASCG. Prošle trke su održavane početkom avgusta, a ovogodišnja trka je pomjerena za danas iz razloga da se napravi što bolja priprema, omasovljavanje, a vodili smo se činjenicom da je to termin kada počinju sa radom i škole, pa će se ova trka iskoristiti za popularisanje atletike u školskom uzrastu. Želja svih je, kako AS Crne Gore, AK Nikšić, MZ Župa Nikšićka, da ova trka u budućem periodu sve više dobija na značaju kako bi se atletika što bolje promovisala u svakom kraju Crne Gore, posebno akcentujući njena ruralna područja” saopštio je jedan od organizatora, predsjednik MZ Župa Dragoljub Radulović.

On je kazao da se organizovanje ove trke pokazalo opravdanim jer je prošlogodišnja trka okupila veći broj kvalitetnih takmičara iz regiona.

”Ove godine očekujemo učešće još većeg broja takmičara, čime će naše mjesto ući na mapu poznatih atletskih trka” naglašava Radulović.

Trka će se organizovati u svim uzrastima od cicibana i cicibanki na 200 m, do seniora, seniorki na 8.000m.

Mjesna zajednica se i ove godine potrudila da obezbijedi prigodne novčane nagrade za pobjednike u seniorskoj konkurenciji, a za sve pobjednike u ostalim disciplinama biće obezbijeđene medalje.

Organizatori očekuju da i sve škole iz Nikšića daju podstrek i svoju talentovanu djecu pošalju da budu učesnici ove trke, jer je ovo jedan dobar primjer kako djecu treba usmjeravati da upotpunjuju svoje slobodno vrijeme.

Početak trke zakazan je za 16.30h ispred mjesne kancelarije u Miolju Polju.

Obustava saobraćaja

U periodu od 16.30h do 17.30h, tokom održavanja Atletske trke “Župa 2019” doći će do obustave saobraćaja na glavnom putu u mjestu Carine (raskrsnica kod Prijelaza) do Mačka i na putu od Prijelaza kroz Jugoviće i Staro Selo pored Voltice do Mačka.
 
“Mole se vozači motornih vozila da poštuju navedeni termin obustave saobraćaja, kako bezbjednost učesnika trke ne bi bila dovedena u pitanje”, naglasili su iz MZ Župa.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.