Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ozvaničen završetak radova na zapadnoj tribini stadiona Sutjeske

Opština Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 05.08.2024. u 07:50
Pred prvo kolo nove fudbalske sezone Lige Crne Gore rukovodstvo Opštine Nikšić ozvaničilo je završetak radova na zapadnoj tribini stadiona FK „Sutjeska“, koja je sinoć primila prve gledaoce, kazali su iz lokalne uprave.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je da je ovom rekonstrukcijom, u prve tri godine mandata, završen još jedan značajan infrastrukturni projekat.

„Ovo je sada jedna moderna tribina sa tri hiljade i dvjesta sjedišta, u potpunosti prilagođena UEFA standardima. To je jedan od projekata koji smo kao lokalna samouprava zatekli kada smo preuzeli funkcije i uradili smo dosta posla da krajnji proizvod bude mnogo bolji od planiranog. To je trebalo da bude tribina koja bi ovom stadionu obezbjeđivala drugu kategoriju, pri čemu smo mi odradili potrebne prepravke i obezbijedili sredstva od Vlade Crne Gore, ali i uz pomoć poslanika u Skupštini Crne Gore, kako bi ova tribina ispunila uslove da se ovdje mogu igrati evropske utakmice. Uz manje korekcije istočne tribine, do kraja ove godine ili početkom naredne moći ćemo da ovaj stadion pretvorimo u stadion četvrte kategorije, na kojem će moći igrati i A reprezentacija Crne Gore. Ovo je samo jedan od projekata koji smo završili u ove tri godine mandata, i tu ne planiramo da stanemo. Važno je i napomenuti da smo svi bili saglasni u ideji da zapadna tribina ponese ime nedavno preminulog fudbalera ’Sutjeske’ i legende toga kluba Pera Giljena, i to ćemo u narednom periodu i realizovati“, poručio je Kovačević.

Predsjednik SO Nemanja Vuković je naglasio da je izuzetno zadovoljan što je nakon toliko truda, rada i prepepravki, koje su zbog manjkavosti prethodnog projekta morale biti izvršene a koje su, logično, zahtijevale dodatno vrijeme i višemilionska ulaganja, konačno završena rekonstrukcija zapadne tribine stadiona „Sutjeske“, vrijedna 6, 7 miliona eura.

„Nikšić će, u dogledno vrijeme, dobiti stadion kategorije IV, na kojem će se moći igrati sve evropske utakmice, a konačno će na njemu moći da zaigra i A reprezentacija Crne Gore. Sportski kolektiv „Sutjeska“ i, naročito – fudbalski klub, mnogo su doprinijeli afirmaciji Nikšića kao grada sporta. Fudbaleri su nas, u minulih par godina, obradovali osvajanjem šampionata i Kupa Crne Gore, a siguran sam da će nam i u nastupajućoj sezoni podariti mnogo razloga za radost. Realizacijom ovog projekta ne završavaju se naši napori na unapređenju sportske infrastrukture u našem gradu. Osim daljeg rada na osavremenjavanju stadiona kraj Bistrice, želim da istaknem da je u završnoj fazi izrada projektne dokumentacije za izgradnju sportsko-rekreativne zone u Trebjesi, gdje ćemo dobiti još jedan fudbalski teren, terene za mali fudbal, košarku, odbojku, dječija igrališta… Iskoristićemo sve potencijale Nikšića, kako bi i ubuduće promovisali sport i zdrave stilove života“, istakao je Vuković.

Predsjednik FK Sutjeska Marko Mitrović zahvalio se Vladi Crne Gore, Upravi javnih radova, Opštini Nikšić i izvođaču radova na ovom značajnom projektu.

Prisutnima su se obratili i sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Dejan Ivanović, kao i sekretarka Sekretarijata za investicije i projekte Jelena Šekarić.

Iz Opštine podsjećaju da je investitor radova Uprava za kapitalne projekte, a izvođač radova “Roaming Montenegro”.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    6

    1. zahvaljujete se vladi cg, poslanicima, opstini niksic…
      a ne pominjete fscg koji je ulozio 1.5 miliona eura keša plus donirao projekat za izgradnju zapadne tribine. Hmmm

    2. Није ми јасно, зашто Потемкинова села крај Бистрице. Скоро ништа није урађено од свлачионица, зашто се мора отварати када има још пуно незавршеног посла. О онима који данас управљају Сутјеском, они нису вриједни ни слова. Зато о њима, баш ништа. Дугогодишњи радник ФК Сутјеска.

    3. Zašto je ova tribina ovolicka.. obično tribina pokriva prostor od jedne korner zastavice do druge.. Ovo je neka beba tribina

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Na samo par sati od početka duela između Crne Gore i Velsa nove vijesti koje ne idu u prilog našoj reprezentaciji koje prave probleme selektoru Robertu Prosinečkom.
    Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković kazao je da su sve mjere u vezi sa životinjama zaraženim kju groznicom sprovedene na najvišem nivou i pozvao nadležne da utvrde ako je neko napravio propust, te da za to treba i da odgovara. On je poručio da će sprovesti sve zakonske mjere protiv medija koji su, kako tvrdi, širili neistine. Direktor Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vladimir Đaković kazao je da je sir koji je u prodaji bezbjedan te da mogućnost prenosa zaraze na ljude preko proizvoda skoro nije prepoznata.
    Fudbaleri Crne Gore će u okviru drugog kola grupe B4 UEFA Lige nacija večeras u Nikšiću dočekati Vels.