Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Repetiranje ili rukovanje?

pobjeda.me
  • Autor onogost.me
  • 16.08.2023. u 08:36
Policija u Nikšiću saslušava učesnike sastanka rukovodstva FK Sutjeska i smijenjenog stručnog štaba kojim je rukovodio Nenad Brnović. To je Pobjedi juče potvrđeno iz policije, te da nijesu čekali medije ni saopštenje Brnovića, već da su reagovali odmah po saznanju da se dogodio incident, da su preduzeli brojne operativne radnje, saslušali više lica, te da na potpunom rasvjetljavanju ovog slučaja intenzivno rade.

Svakako, sve će potrajati – dok se saslušaju svi akteri i neki od njih eventualno procesuiraju.

Očigledno će biti posla za policiju i tužilaštvo, a ova saga o smjeni šefa struke u jednom od najvećih crnogorskih fudbalskih klubova, kakav god da bude njen epilog, dugo će se pamtiti.

Rukovodstvo Fudbalskog kluba Sutjeska je uoči meča s Arsenalom u prostorijama Opštine Nikšić razgovaralo sa tadašnjim šefom struke Nenadom Brnovićem i njegovim saradnicima o aktuelnoj situaciji i prevazilaženju problema.

Sastanak je potrajao, kasnio je tog dana i početak treninga kraj Bistrice, ali sadržina pregovora ostala je pod velom tajne – sve dok se prekjuče nije oglasio Brnović šokantnim tvrdnjama da su on i njegovi saradnici verbalno i fizički napadnuti, te da je tom prilikom repetiran pištolj?!

U međuvremenu, prije remija s Jedinstvom u Bijelom Polju imenovan je Vladimir Janković za Brnovićevog nasljednika, a i iz Sutjeske su se prethodno zahvalili treneru koji ih je minule sezone doveo do trofeja u Kupu Crne Gore.

Ali tek onda se začula „grmljavina“…

Brnović se oglasio nekoliko dana nakon odlaska iz kluba, kazavši da je bio prinuđen da podnese ostavku, da su njegovi saradnici i on napadnuti, te da je neko iz obezbjeđenja čak i repetirao pištolj na njega.

“Tom prilikom smo moji saradnici iz stručnog štaba i ja verbalno, a zatim i fizički napadnuti sa ciljem da se na takav način prisilimo da podnesemo ostavke. Nakon našeg insistiranja da na sportski i kulturan način riješimo sve probleme i njihove zahtjeve, uslijedio je žestok atak koji je rezultirao povlačenjem pištolja i njegovim repetiranjem od strane pripadnika obezbjeđenja stadiona. Uspjeli smo da se bez težih posljedica povučemo sa sastanka, gdje su nam na izlazu iz zgrade Opštine Nikšić zaprijetili linčom od strane navijača i da nam više ne garantuju bezbjednost”, tvrdi Brnović u saopštenju.

Negirali su to iz uprave Sutjeske i kazali da mirne savjesti čekaju odluku nadležnih organa.

“Sa indignacijom odbacujemo sve tvrdnje koje je, u otvorenom pismu javnosti, a na račun članova Uprave FK Sutjeska, iznio gospodin Nenad Brnović a koje su se, navodno, desile na sastanku stručnog štaba i članova Uprave našeg kluba.

Crnogorsku javnost obavještavamo da je do pomenutog sastanka došlo na inicijativu upravo gospodina Brnovića koji je sa članovima stručnog štaba od početka demonstrirao ponašanje ispod nivoa kulture – stoga je i saopštenje pomenutog gospodina ovakvog sadržaja. Po našem mišljenju, potpuno prizemno i ucjenjivačko, za šta možemo iznijeti i potrebnu dokumentaciju u vidu primljenih poruka putem imejla. I ne samo to – smatramo da je finansijski aspekt jedini motiv ovakvog medijskog obraćanja gospodina Brnovića”, piše u saopštenju FK Sutjeska dostavljenom medijima u poneđeljak, 17 minuta prije ponoći.

Iz nikšićkog kluba tvrde da je ,,osim kratke rasprave na početku koja je vrlo brzo prevaziđena“ sastanak nastavljen u prijateljskom tonu, a tako je i okončan – rukovanjem svih aktera, naveli su iz uprave crnogorskog vicešampiona.

“Uostalom, Nenad Brnović i članovi njegovog stručnog štaba, po sopstvenim tvrdnjama, odmah nakon sastanka nesmetano su otišli na stadion gdje su odradili trening sa ekipom. Sjutradan, u vrlo prijatnom ambijentu restorana ,,Vukov most“, ručali su, doduše odvojeno od igračkog kadra. Takođe, Nenad Brnović i članovi njegovog stručnog štaba potpuno nesmetano vodili su utakmicu 3. kola Meridianbet 1. CFL koju je smo igrali protiv FK Arsenal iz Tivta.

Zbog svih navedenih činjenica, čudi zašto je Nenad Brnović čekao desetak dana da se oglasi u javnosti.

FK Sutjeska se neće mnogo baviti saopštenjem gospodina Nenada Brnovića već će, kao uzoran kolektiv, sve radnje prepustiti nadležnim organima Crne Gore.

Obavještavamo javnost da su članovi Uprave našeg kluba već ranije dali izjave ovim povodom i potpuno mirne savjesti čekamo epilog slučaja. Jer, ne postoje dvije istine. Istina je samo jedna, gospodine Brnoviću.

Na kraju, možda Vi, gospodine, budete još bolji fudbalski trener, pokazaće vrijeme i rezultati. To Vam i želimo. No, Uprava FK Sutjeska iznad svega baštini neke druge vrijednosti – smatramo da uvijek i na svakom mjestu treba biti čovjek.

Ovim reagovanjem FK Sutjeska završava svaku polemiku sa gospodinom Nenadom Brnovićem”, piše u saopštenju FK Sutjeska.

U svom obraćanju javnosti, Nenad Brnović je dodao da je o svemu obavijestio Disciplinsku komisiju Fudbalskog saveza Crne Gore, kao i policiju.

“Moram naglasiti da je ovo događaj kakav nikad nijesam doživio u fudbalskoj karijeri i nadam se da nijedan moj kolega ovako nešto u budućnosti neće doživjeti”, naveo je Brnović u saopštenju.

Da postoji problem u komunikaciji između Brnovića i uprave kluba bilo je jasno nakon eliminacije od Santa Kolome u kvalifikacijama za Ligu konferencije, nakon koje je predsjednik kluba Marko Mitrović, između ostalog, izjavio da čekaju Brnovića da ih pozove, te da on i članovi UO ne snose nikakvu odgovornost za igru i rezultate.

Nekadašnji vezista Zete, Partizana, Budućnosti, Lovćena… imao je ugovor do kraja sezone.

Baš kao što su u svom reagovanju naveli iz UO FK Sutjeska, istina je samo jedna.

Pitanje je samo – ko istinu priča?

Da li je bilo repetiranje ili rukovanje?

Što god da je (bilo) posrijedi, istina je da su najnovija dešavanja u ionako posrnulom klupskom fudbalu u Crnoj Gori veliki šamar fudbalskoj igri, sportu, etici…

Izvor: Pobjeda

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Iako su izuzetno oslabljeni neigranjem osam igrača koji su bili planirani, košarkaši Crne Gore su ipak morali da prikažu mnogo više na startu "Akropolis kupa". Tim Boška Radovića je bio potpuno nemoćan protiv Grčke, bez ikakve ideje kako da probije odbranu rivala, zbog čega je izgubio 86:57.