Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Brguljan: Ako odigramo odbranu kako mi to znamo, imamo šanse za prolaz!

57b1d549-3a08-45e3-848c-19d90a0a0a69-drashkobrguljan-preview
analitika.me
  • Autor onogost.me
  • 15.08.2016. u 15:59

Sjutra u 16 sati „ajkule“ igraju možda i najvažniji meč do sada na Olimpijskim igrama u Riju. Protivnik je dobro poznat, četa Tibora Benedeka, jedina neporažena ekipa na turniru. 

Prvotimac Crne Gore, Draško Brguljan priželjkuje da se ponovi polufinalni meč sa Mađarskom iz januara, kada su momci Vladimira Gojkovića slavili ubjedljivo sa 8:5, na EP u Beogradu.

Pa, dobro bi bilo da bude kao u Beogradu. Sigurno da moramo utakmicu da svedemo na što manji broj golova, jer se radi o izuzetno dobroj, napadačkoj ekipi - ocijenio je Brguljan za Portal Analitika.

Crnogorski vaterpolo reprezentativac, inače član mađarskog OSC-a, dobro poznaje sjutrašnjeg protivnika i upozorava da je neophodno spriječiti Viktora Nađa na golu da uđe u seriju i da se razbrani.

" Raznovrsni su u napadu, imaju izuzetne šuteve i centre. Ako odigramo odbranu kako mi to znamo, imamo šanse za prolaz. U napadu moramo da budemo mirni i da ne razbranimo Nađa, koji je jedan od najboljih golmana dosadašnjeg dijela Olimpijade", kazao je Brguljan.

On je dodao da Mađarska ima vrhunske igrače kojima naši vaterpolisti ne smiju dozvoliti da nametnu svoj ritam sa dosta kontranapada.

"Radi se o vrhunskoj ekipi, po imenima najjačoj uz Srbiju, ali ako budemo agresivni i ne dozvolimo im da nametnu svoj ritam sa dosta kontranapada, mislim da se možemo nadati dobrom rezultatu", zaključio je Brguljan.

portalanalitika.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Naša U-18 vaterpolo selekcija otputovala je sinoć u Argentinu, gdje će od 2. do 8. jula učestvovati na Svjetskom prvenstvu čiji je domaćin Buenos Ajres.
Iako su izuzetno oslabljeni neigranjem osam igrača koji su bili planirani, košarkaši Crne Gore su ipak morali da prikažu mnogo više na startu "Akropolis kupa". Tim Boška Radovića je bio potpuno nemoćan protiv Grčke, bez ikakve ideje kako da probije odbranu rivala, zbog čega je izgubio 86:57.