Autor: onogost.me
Foto: screenshot
11:23
28.7.2021.

Jovana Peković: Spremna sam i fizički i mentalno

Crnogorska dzudistkinja Jovana Peković u četvrtak 29. jula nastupiće na Olimpijskim igrama u Tokiju.


Mlada Nikšićanka kaže da je ovo za nju veliki izazov u karijeri.

"Trenutno se osjećam rasterećeno i nadam se da će taj osjećaj potrajati i do dana takmičenja i da neću imati tremu, a skoro je nikad nemam na takmičenjima. Ovo je jedan veliki nastup za mene i ponosna sam što sam se našla među vrhunskim sportistima, a kada dođe dan takmičenja trudiću se da pokažem da stvarno vrijedim i da mi je mjesto tu", kazala je Peković, prenosi Dan.

Crnogorska reprezentativka će za protivnicu imati Karlu Prodan iz Hrvatske. 

"Sastajale smo se dok smo bile mlađe i poznajemo se, ali spremila sam taktiku i spremila sam se i mentalno i fizički, tako da mislim da neće biti problema", rekla je Jovana i dodala:

"Možda je ona nekome favorit, možda sam ja, ali ja mislim za sebe da ću pobijediti i samouvjerena sam po tom pitanju, ali je dzudo nepredvidiv sport i nekada se desi da neke nijnse odluče, tako da vidjećemo šta će se dešavati".

Velika stvar za crnogprsku takmičarku je činjenica da se nalazi u postojbini dzudo sporta.

"Sama činjenica da se borim u Tokiju mi jako puno znači. Danas i prethodnih dana sam bila u Nipon budokanu da posmatram dzudo i bilo je i tu nekih iznenađenja, tako da, dzudo je veoma zanimljiv i težak sport", zaključila je Peković.

 

Ostale vijesti iz kategorije