Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pobjeda Crne Gore na startu kvalifikacija za EP

crveni_0_1
FIBA
  • Autor onogost.me
  • 21.02.2020. u 19:51

Najbolji crnogorski košarkaši pobjedom su otvorili kvalifikacioni ciklus za odlazak na Eurobasket. Crna Gora je večeras u prvom kolu grupe G u "Morači" savladala Veliku Britaniju rezultatom 81:74.

Sa novim selektorom Boškom Radovićem i bez dvojice naboljih igrača, Nikole Vučevića i Bojana Dubljevića, naši košarkaši su iskoristili prednost domaćeg parketa i napravili veliki korak ka Evropskom prvenstvu.

“Crveni” su meč otvorili serijom 8:0 a u uvodnim minutima stižu i do dvocifrene prednosti pa je u jednom momentu na semaforu stajalo 15:2, a na kraju prve dionice naši su imali plus deset (24:12) 

U drugoj četvrtini zamijenjene su uloge, pa su Britanci dominirali i uspjeli da do odlaska na pauzu umanje zaostatak na četiri poena (42:38).

Ipak, u nastavku naši košarkaši predvođeni sjajnim Markom Todorovićem uspijevaju da odigraju na nivou kao sa početka utakmice i ponovo dolaze do visoke prednosti, pa se u odlučujući dio susreta ušlo sa rezultatom 62:48.

Tokom posljednje dionice došlo je do blagog opuštanja kod naših igrača, ali gosti, koji su ovaj dio igre riješili u svoju korist nijesu uspjeli doći od preokreta.

Najefikasniji u sastavu Crne Gore bio je Dćastin Hobs sa 19 poena, a pratili su ga Marko Todorović sa 16, odnosno Milko Bjelica i Suad Šehović sa po 11 poena.

U redovima gostujuće ekipe istakao se Majls Heson sa 20 poena.

“Crveni” naredni meč u kvalifikacijama igraju 24. februara, kada će gostovati Francuskoj.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Selektor ženske U20 odbojkaške reprezentacije Crne Gore, Mladen Miladinović, odredio je spisak igračica za pripreme pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u kojima će selekcija igračica rođenih 2005. i kasnije igrati u grupi D drugog kruga kvalifikacija, u Litvaniji, sa domaćinom i selekcijama Slovenije i Češke.
Golbal reprezentacija Crne Gore učestvuje od 14. do 17. marta uučestvuje marta na ,,VANDA Kupu nacija", koji se tradicionalno održava u Berlinu.