Škerović: Zadovoljna smo energijom, djevojke su dale svoj maksimum

Porazom od Španije ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore završila je nastup na Evropskom prvenstvu. Dvostruki osvajač šampionata Starog kontinenta i domaćin Eurobasketa bio je prejak za izabranice selektorke Jelene Škerović.


Uprkos porazu Škerovićeva je zadovoljna nastupom, zalaganjem i igrom reprezentativki. Kako je istakla, ne treba zaboraviti činjenicu da u domaćoj ligi nema ni deset seniorki, dok se ukupno oko 20 igračica iz Crne Gore profesionalno bavi košarkom.

 “Zadovoljna smo energijom, djevojke su dale svoj maksimum i tu ne mogu nikome ništa da zamjerim. Veliki je ovo uspjeh za nas, sa 20 profesionalnih košarkašica, doći i igrati za četvrtfinale protiv Španije koja je osvojila dva posljednja Eurobasketa sjajan je rezultat. Pokušali smo da sprovedemo plan, međutim Španija je odmah presjekla to u prvoj četvrtini. Imali smo 11 izgubljenih lopti za prvih 20 minuta i to je previše za ovaj nivo takmičenja. One su iskoristile i iz 11 izgubljenih lopti dale nam 12 poena iz kontranapada, a razlika na poluvremenu je bila 17. To je nešto što moramo u budućnosti popravimo i na čemu ćemo raditi. Hvala igračicama što su u svakom meču dale maksimum i mislim da smo reprezentovale i crnogorsku košarku i Crnu Goru na pravi način”, kazala je Škerović.

 

Ostale vijesti iz kategorije