Autor: onogost.me
Foto: wpolo.me
14:04
10.9.2021.

U17 reprezentacija putuje na Evropsko prvenstvo

U17 vaterpolo rerepzentacija Crne Gore od nedjelje do 19. septembra učestvovaće na Evropskom prvenstvu na Malti. Naša selekcija igraće u grupi A sa Ukrajinom (nedjelja 12. septembar od 09:00h), Holandijom (ponedjeljak 13. septembar od 16:20h) i Italijom (utorak 14. septembar od 11:40h). 


U grupi B su selekcije Španije, Hrvatske, Malte i Rumunije, u grupi C igraće Mađarska, Rusija, Njemačka i Bjelorusija, dok su u grupi D ekipe Srbije, Grčke, Gruzije i Turske.  

Pobjednici grupa plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igrati osminu finala. 

Trener Milan Ćirović za ovo takmičenje odabrao je 15 igrača: Andrija Bjelica, Danilo Dragović, Vladan Vukićević, Neđo Baštrica, Mlađan Janović, Pavle Krivokapić, Miloš Vukšić, Balša Vučković, Dušan Vuković, Lazar Vukićević, Dnilo Krivokapić, Marko Bošković, Krsto Tomašević, Nemanja Moračanin i Meldin Hadžić. U stručnom štabu su još treneri Nikola Mijanović i Miodrag Mirović i fizioterapeut Ivan Borović. Crnogorski sudija na ovom takmičenju biće Veselin Mišković. 

"Čeka nas jedno izuzetno zahtjevno takmičenje. Momci su radili dobro na završnim pripremama, iako zbog bolesti ekipe nijesmo mogli da učestvujemo na turniru u Mađarskoj koji bi bio prava provjera pred ovo veliko takmičenje. Odradili smo nekoliko sparing mečeva sa selekcijom Hrvatske, ali u dobrom raspoloženju čekamo start šampionata. Dobro je što na startu igramo, bar na papiru, sa lakšom selekcijom, to jest Ukrajinom. Da polako osjetimo bazen i pripremimo se za dva preostala meča. Najbitniji biće sa Holandijom, gdje bi pobjedom osigurali lakšeg rivala u osmini finala, ukoliko bi kao drugi završili takmičenje u grupi. Jer, Italija je jedan od favorita za medalju, ali sigurno da sa dobrim pristupom i maksimalnim angažovanjem, možemo i tu do dobrog rezultata. Glavni cilj je plasman u četvrtfinale, među osam najboljih. U toj fazi sve selekcije su izuzetno jake i svaka cilja medalju, a potrebno je i sreće. Ali, idemo meč po meč", poručio je trener Ćirović. 

Ostale vijesti iz kategorije