Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
13:34
12.1.2020.

Vujović: Presrećan sam što sam dio ovog tima i nadam se da nećemo stati ovdje

Tek je bio na polovini puta u osnovnoj školi i tek je učio prve rukometne korake kada je formirana prva ekipa “lavova”. Kao dječak je sigurno sanjao, a sada i dosanjao da obuče dres sa državnim grbom, ali je imao čast i da bude “kovač” istorijske i prve pobjede Crne Gore na velikim takmičenjima. Pogađate, riječ je o našem sugrađaninu Filipu Vujoviću.


Filip je zajedno sa svojim saigračima sinoć izvojevao veliku pobjedu za svoj tim i produžio nadu da Crna Gora na Evropskom prvenstvu može napraviti još jedan podvig, a to je plasman u naredni krug takmičenja.

Ovaj 23-godišnji Nikšićanin je za naš portal iznio impresije nakon meča sa Srbijom u kom su “lavovi” slavili rezultatom 22:21 i tako donijeli ogromnu radost svim svojim navijačima.

“Pobjeda Crne Gore na velikom takmičenju se čekala toliko dugo, i presrećan sam što sam bio dio tima koji je ostvario jednu tako veliku pobjedu, i što smo usrećili svoju državu. Nadam se da se nećemo ovdje zaustaviti. Čestitao bih igračima Srbije na fer i korektnoj borbi. Počeli smo fenomenalno, jako i agresivno, baš kako treba. Srbija je uspjela da se priključi u drugom poluvremenu, čak su se i odvojili na tri razlike, ali kao tim, uspjeli smo da pokažemo koliko smo jaki kad ginemo jedan za drugog, i to onda kada je najviše trebalo i kada smo fizički pali. Simić je "spustio roletnu". Srećni smo, ali ništa nismo uradili i ne smijemo se zadovoljiti ovom pobjedom. Čeka nas Bjelorusija, to je finale za nas. Imamo da odmorimo jedan dan i da se pripremimo za njih. U ovakvoj atmosferi i sa ovakvom igrom u odbrani, imamo šansu. Borićemo se i srcem igrati cijelo prvenstvo. Hvala navijačima što su nas podržali”, prenio je utiske Vujović, koji svojim izdanjima obećava da će biti okosnica crnogorske reprezentacije.

“Lavovi” već sjutra nastavljaju takmičenje u A grupi, kada će u odlučujućem meču za prolaz u narednu rundu igrati protiv selekcije Bjelorusije. Taj meč je zakazan za 18.15h.

Ostale vijesti iz kategorije