Autor: onogost.me
Foto: FK Sutjeska
17:00
4.10.2021.

Vukotić objavio spisak za mečeve sa Šveđanima i Ircima, pozvao Janjića i Matanovića

Fudbaleri Sutjeske, Nikola Janjić i Marko Matanović dobili su poziv za mladu crnogorsku reprezentaciju i konkurisaće za nastup u duelima sa Švedskom i Republikom Irskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.


Na spisku selektora Miodraga Vukotića je 26 igrača.

golmani: Nikola Ivezić (Podgorica), Lazar Baltić (Mornar), Petar Radulović (Kom);

odbrana: Anto Babić (Budućnost), Marko Matanović, Nikola Janjić (Sutjeska), Ognjen Obradović (Iskra), Džonatan Drešaj (Dečić), Stefan Milić (Dinamo Z, Hrvatska), Đorđe Šaletić (Iskra), Nemanja Perović (Famalisao, Portugal), Rastko Marsenić (TSC, Srbija);

vezni red: Srđan Krstović (Zeta), Danilo Pešukić (Dečić), Andrija Ražnatović (Budućnost), Milan Vukotić (Dinamo Z, Hrvatska), Aleksa Latković (Rudeš, Hrvatska), Arnel Kujović (Kotbus, Nemačka), Ivan Bojović, Ognjen Gašević (Rudar);

napad: Lazar Mijović (Budućnost), Zaim Divanović (Petrovac), Nikola Krstović (Dunajska Streda, Slovačka), Omar Sijarić (Aue, Njemačka), Vuk Striković (Rudar), Ivan Vukčević (Zeta).

"Sokoli" će 8. oktobra gostovati Švedskoj u Helsinborgu, dok će četiri dana kasnije dočekati Republiku Irsku.

"Očekuju nas dvije veoma teške utakmice. Gostujemo Švedskoj, kvalitetnoj ekipi, u čiji kvalitet smo se uvjerili u Podgorici. Tada smo dobro odigrali, ali nam je falilo sreće da dođemo do bar jednog boda. Nadam se da sličnu igru možemo prikazati i ovog puta. Sa Irskom još nijesmo igrali, ali smo kroz analizu vidjeli da se radi o odličnoj ekipi, posebno jakoj na fizičkom planu. Znamo kakvi izazovi nas očekuju, ali je sigurno da se nećemo unaprijed predati. Moramo dati svoj maksimum u ovom momentu ukoliko želimo da dođemo do povoljnog rezultata", istakao je selektor Vukotić.

Nakon četiri meča u grupi F, "sokoli" imaju četiri boda. Savladali su Luksemburg u gostima, remizirali sa Bosnom i Hercegovinom u Podgorici, a upisali poraze od Švedske i Italije.

Ostale vijesti iz kategorije