Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Đurđina Malović: Želja mi je da se ostvarim kao vrhunski igrač

1
portalanalitika.me
  • Autor onogost.me
  • 20.05.2018. u 10:59

Voli da čita i piše poeziju. Kod drugih ljudi najviše cijeni iskrenost i povjerenje. Sve ispriča svojoj majci. Uvijek se obraduje poklonima. Azija je u vrhu njene liste želja za putovanja... To je Đurđina Malović.

Izdanak nikšićke škole rukometa, desni bek i prvotimka „lavica“, Đurđina Malović, rukometom se bavi od svoje jedanaeste godine. Prvi put se susrela s ovim sportom prije deset godina, u svom rodnom gradu, u rukometnom klubu „Sutjeska“. Ubrzo je uslijedio i poziv za učešće na prvom turniru – sa kadetskom reprezentacijom Crne Gore.

„Prošla sam sve uzraste u našem nacionalnom timu i imala nastupe u seniorskoj reprezentaciji Crne Gore. Od svoje šesnaeste godine nastupam za ŽRK Budućnost. Igranje u elitnom takmičenju, Ligi šampiona, moje je najvrijednije iskustvo i zadovoljna sam svojom prvom sezonom. Imam mnogo sitnih ciljeva i vjerujem da će moja posvećenost dovesti do onog velikog – da se ostvarim kao vrhunski igrač“, otkrila je Đurđina u intervjuu za portal Analitika.

Ova mlada, talentovana Nikšićanka, sljedeće sezone će braniti boje mađarskog FTC-a. To će biti još jedno veliko iskustvo i promjena za nju. Kako priznaje, željna je novih znanja i utakmica, iako je do sada bilo mnogo odricanja.

„Otkako se bavim rukometom, prošla sam kroz mnoga odricanja i žrtvovanja, ali na to ne gledam negativno. Svaka škola se plaća i zahvalna sam na svakoj boli koju mi je život donio. Polako me oblikuje u ono što treba da postanem“, kazala je ova Nikšićanka.

Iz djetinstva, kaže, sve joj nedostaje.

„Možda najviše ta bezbrižnost i iskrena radost. Svaki moj dan bio bi „uobičajen“, ali smo znali da uživamo u malim stvarima. Vratila bih taj jedan dan, koji počinje majkinim palačinkama, a završava se skidanjem blata i prašine s prljavih nogu (od koljena, pa skroz do članka), od igrališta i lopte“, priča ona dodajući da u tome što je odrasla voli to što dragim ljudima možE da bude oslonac i podrška.

Kako je otkrila voli pisanje, da čita i piše poeziju, kafu, a ne voli da vozi bicikl.

Brzopletost smatra svojom najgorom osobinom, dok kod drugih cijeni iskrenost i povjerenje.

Sebe bi opisala kao samostalnu, odlučnu, ambicioznu, radoznalu, osmjeh nosi svuda sa sobom, slobodno vrijeme provodi s onima koje voli.

Svjesna greške, priznaje, nema problem da uputi iskreno izvinjenje, a po pitanju želja u životu je prilično skromna.

„Zdravlje… Da volim i da budem voljena… Da ostvarim svoj maksimum u rukometu“, zaključila je Đurđina.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.