Autor: onogost.me
Foto: Rk Levalea
21:46
20.11.2021.

"Kanarinke" doživjele prvi poraz u prvenstvu, "medvjedice" i dalje bez pobjede

Nikšićki klubovi Levalea i Trebjesa su u devetom kolu šampionata Crne Gore za žene doživjeli poraze.


Levalea je u derbiju kola u gostima poražena od Rudara 28:26, a Trebjesa od Tivta 20:30. 

Levalea je pretrpjela prvi neuspjeh u pevenstvu, iako je vodila na poluvremenu sa tri gola prednosti. Rudar je ubrzo izjednačio i preokrenuo, te do kraja zadržao sigurnu prednost. Kod "kanarinki" najefikasnija je bila Ivana Đurović sa devet golova, dok je kod Rudara isti broj pogodaka upisala Mia Ražnatović.

Trebjesa nije imala priliku da se domogne boljeg rezultata protiv Tivta, pa je ubjedljiv poraz realan odnos snaga u ovom trenutku.

 Kod Tivćanki najbolja je bila Maša Pavlović sa 11 pogodaka. Anja Drašković i Maša Varajić sa po šest golova su bile najefikasnije u timu Trebjese. 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:51
  16.1.2022.

  Prošlo je pet mjeseci od kako je rukometašica Elena Tomić potpisala ugovor sa francuskim BSM Montlucon. 

 • 08:28
  10.1.2022.

  Mlade nade ŽRK Trebjesa i u prethodnoj godini su pokazale da posjeduju ogroman potencijal. „Medvjedice“ su na gotovo svim takmičenjima na kojima su učestvovale dominirale i klubu donijele brojne pehare, a što je još bitnije, pokazale su da posjeduju timski duh i i zajedništvo, bez čega u sportu nema rezultata. Jedna od igračica ove perspektivne ekipe je i Anđelina Orbović, kapitenka 2008/2009. generacije koja je svoj individualni kvalitet odlično uklopila u tim sa kojim, kako sama priznaje, i pobjeđuje, ali i uživa u igri.

 • 15:11
  8.1.2022.

  Manje od pola godine od kako je napustila Levaleu, klub u kojem je napravila prve rukometne korake, i prešla u islandski Selfos, Nikšićanka Mina Mandić bilježi odlične nastupe među stativama drugoplasirane ekipe prvenstva ove ostrvrske države.

 • 13:13
  3.1.2022.

  Ženski rukomet u Nikšiću već godinama pokazuje da ima perspektivu. Tri prvoligaška kluba, veliki broj mladih igračica koje širom Evrope grade uspješne karijere samo su neki od dokaza da djevojke u gradu pod Trebjesom znaju da igraju ovaj sport.