Autor: onogost.me
Foto: onogost.me, screenshoot
19:56
7.2.2018.

Povratak vaterpola u grad pod Trebjesom, PVK “Nikšić“ opet u takmičarskom pogonu

Prošlo je više do 15 godina otkad je neka nikšićka vaterpolo selekcija posljednji put odigrala zvaničnu takmičarsku utakmicu. 


Nakon zatvaranja bazena naš najtrofejniji sport u Nikšiću je preživljavao samo zahvaljujući grupi entuzijasta tokom ljetnih mjeseci na Krupcu. Ipak, vaterpolo se konačno vratio u grad pod Trebjesom sa otvaranjem bazena, a novi naraštaji Vaterpolo kluba „Nikšić“ spremaju se opet za duele sa vršnjacima iz primorskih klubova. 

Tako se dječaci između 10 i 12 godina ovih dana spremaju se za svoj prvi takmičarski meč početkom marta u Budvi. Desetogodišnji Stefan Knežević, član PVK „Nikšić“, tu priliku čeka, kaže, punu godinu. 

„Dosta nam znači ovo što možemo da igramo na prvenstvu, trudimo se maksimalno i treniramo. Mislim da će biti savršeno i da ćemo moći neku utakmicu dobiti“, kazao je Stefan objasnivši da treniraju, rade vježbe, te da nekad igraju vaterpolo, a nekad samo plivaju.

On i njegovi drugari odmjeriće snagu sa vršnjacima iz drugih klubova zahvaljujući projektu koji u partnerstvu realizuju Plivački-vaterpolo Savez Crne Gore, opština Nikšić i Sportski centar.

„Zaokružili smo tu priču koju smo preuzeli prije godinu otvaranjem bazena da ćemo svi zajedno organizovati školu plivanja i vaterpola i da će se iz te škole registrovati đeca“, kazao je direktor Sportskog centra Nikšić Predrag Ivanović.

Sa dječacima već deset dana radi trener u pomenutom klubu, Igor Martinović, koji će imati zadatak da u narednom periodu u gradu pod Trebjesom stvara nove vaterpolo asove. 

„Ovo su jako teški projekti, pogotovo u plivačkim sportovima gdje se zahtijeva pet, šest i sedam godina da se odradi jedan klasičan trenažni proces , ogroman napor, da bi neko od te djece, nadam se, jednog dana dali u reprezentaciju“, iskren je Martinović.

Za početak, kaže on, više ima zabave, a manje takmičenja, ali da je važno je da djeca uživaju u plivanju i vaterpolu. 

„Ima talanetovane djece što se dalo primijetiti kroz razne generacije i vidi se, u principu, prije svega jedna velika volja i želja“, dodao je on.

Pored nikšićkog kluba na državnom takmičenju u Budvi nastupiće i novi vaterpolo naraštaj iz Podgorice. 

  onogost.me, TVCG

Ostale vijesti iz kategorije