Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
12:48
31.7.2020.

Konačna odluka: Bedem fest u online izdanju

Ovogodišnje, 11. izdanje Bedem festa, zbog novonastale situacije izazvane koronavirusom, biće održano online, potvrdio je direktor festivala Petar Šundić.


“Pozivamo sve da nam se pridruže i da u subotu 1. avgusta, u 19 časova, posjete našu facebook stranicu i osjete makar i djelić atmosfere. Ovaj put ne želimo obećavati spektakl, već pozvati ljude da odvoje makar i minut od svog vremena koje i inače provode na internetu i društvenim mrežama. Tamo, u tom “virtuelnom svijetu” dočekaće ih topla lica, šireći pozitivnu energiju i nudeći nešto novo i drugačije. Zaplovimo svi zajedno u svijet čarobnih nota, melodija iza kojih stoji samo jedno: želja da ne prekidamo tradiciju i vapaj da i mi postojimo”, naveo je Šundić.

Čast da otvori online Bedem fest imaće Marija Božović. Osim nje, nastupiće sastav Psihoaktiv Trip, potom Smoke Mardeljano, hrvatski sastav grupa Žen i Zoster.

Internacionalnu dimenziju Bedem festa, potvrdiće se kroz nastup mađarskog sastava Cloud 9+ i slovačkog DJ-a Jimmyja Pea.

Jedan dio programa, prema njegovim riječima, biće posvećen partnerskim demo festivalima iz regiona- pa će se predstaviti festival Omladina Subotica, Hrvatski demo rok festival kao i Bunt rok festival.

Iako su, kako je naveo Šundić, mnogi festivali otkazali održavanje zbog novonastale situacije, oni su ipak odlučili da se prilagode situaciji i održe festival.

“Mnogi festivali su odmah odustali, ali mi želimo da damo primjer, prijedlog i apel da sve insitucije i partneri mogu da podrže kulturno stvaralaštvo koje ne bi smjelo da ostane nijemo tokom ovog perioda. Važno je da kultura, kulturno stvaralaštvo i muzika ne postanu tišina i da umjetnici ne odustanu od svog stvaralačkog rada. Ovo se odnosi  i na sve druge koji učestvuju u festivalskim manifestacijama. Kultura i muzika ne smiju da postanu tišina”, naglasio je on.

Posebnu zahvalnost , Šundić je izrazio svima "onima koji nam baš sada i kada je najteže nijesu okrenuli leđa".

"To se posebno odnosi na Ministarstvo ruralnog razvoja i poljoprivrede sa kojim na partnerskoj osnovi šaljemo poruke u pravcu promocije i podizanja nivoa svijesti o vrijednostima domaće proizvodnje, naročito iz ugla važnosti za dalje prevazilaženje kompleksa inferiornosti kada je u pitanju proizvodnja hrane. Ministarstvo kulture i Opština Nikšić i ove godine prepoznali su važnost održivosti Bedem festa i vrijednosti koje zajednički promovišemo- kultura i kulturno stvaralaštvo ne smiju ostati nijemi. Uprkos udarima u sektoru turizma, i bez finansijske podrške ipak nastavljamo partnerstvo sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma i Nacionalnom Turističkom Organizacijom promovišući poruku “Ljetuj doma”. M tel je naš višegodinji strateški partner i oficijelna mreža on line Bedem festa. Pivara Trebjesa, kao naš prvi partner i ove godine je uz festival promovišući kampanju “Amo popit po pivo”. Tu je i EPCG. Naročito smo zahvalni kompanijama Jasmil Montenegro doo i Popovic doo", navodi se u saopštenju.

"Samo fer plej" poruka je ovogodišnjeg Bedem festa koji počinje sjutra u 19 časova, poručuju organizatori.

 

 

 

Ostale vijesti iz kategorije