Autor: onogost.me
Foto: screenshot
13:28
22.4.2022.

Nikšićki Biznis centar i studenti ETF-a kreirali edukativnu aplikaciju za djecu

Kroz projekat "Nauka za djecu", NVO Biznis centar i studenti Elektrotehničkog fakulteta (ETF) Nikola Milić, Boris Jovanović i Miljana Garović kreirali su aplikaciju za djecu koja sadrži edukativne video igre.


Cilj projekta je, kako su objasnili iz Biznis centra, priprema edukativne video igre za djecu predškolskog uzrasta i đake prvog i drugog razreda osnovne škole (pet do sedam godina).

Video igra je pripremljena na maternjem jeziku i sadrži brojne audio-vizuelne elemente.

Edukativni moduli igre obuhvataju pet komponenti: mapa Crne Gore sa gradovima, povezivanje boja, igra memorije, provjera znanja kroz igru razvrstavanja i slagalica.

"Putem aplikacije djeca igrajući zanimljive i kreativne igrice stiču znanja iz različitih oblasti. Prilikom kreiranja igrice korišćen je udžbenik iz prirode i društva za I i II razred osnovne škole, "Istražujem svoju okolinu". Igrica podstiče logički i
motorički razvoj djece. Aplikaciju možete preuzeti na pametne uređaje (Android platforma) putem ovog linka https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eestecpg.naukazadjecu", naveli su iz Biznis centra.

Ostale vijesti iz kategorije