Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
09:55
6.4.2021.

Raspisan muzički konkurs "Pjevaj za Evropu"

Generalni sekretarijat Vlade je, u saradnji sa RTCG, raspisao konkurs za muzičare/bendove, za najbolju obradu/izvođenje poznatih pjesama, a povodom obilježavanja Mjeseca Evrope.


Pozivaju se bendovi i muzičari da pripreme obrade pjesmama koje asociraju na evropske vrijednosti, poputzajedništva, mira, jednakosti, solidarnostii dr. Ohrabrujemo izvođače da među odabranim pjesmama budu izvođene domaće pjesme (poput pjesama iz NOB-a i onih posvećenih miru), kao i inostrane (npr. evrovizijske).

Izvođači treba da objave snimke obrada na svom Instagram profilu i da zaprate i taguju @me4eu, kako bi bili objavljeni na zvaničnoj Instagram stranici.

"O najboljim bendovima odlučivaće publika, posjetioci stranica @me4eu (putem lajkova),zajedno sa stručnim žirijem koji će činiti predstavnici organizatora i muzičari", saopšteno je iz Generalnog sekretarijata Vlade.

Pobjednici će biti proglašeni i nagrade uručene u okviru programa obilježavanja Mjeseca Evrope. Tri najbolja izvođača očekuju nagrade - vaučeri za kupovinu muzičke opreme, u vrijednosti od po 500, 400 i 300 eura.

"Ukoliko se bavite muzikom, koristite društvene mreže i volite da dijelite dobre vibracije, a pri tom ste odgovorni prema sebi i drugima – podijelite sa nama vaša izvođenja poznatih pjesama", poručeno je u saopštenju.

Pored objave na Instagram nalogu, snimke je potrebno dostaviti i na e-mail [email protected], do 23. aprila, sa naznakom: Za konkurs Generalnog sekretarijata Vlade povodom obilježavanja Mjeseca Evrope. Uz rad je neophodno dostaviti i osnovne podatke o izvođaču /bendu.

Za sve dodatne informacije koje se odnose na ovaj konkurs kontakti su: [email protected] i [email protected]me.

Konkurs se realizuje u skladu sa Strategijom informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji 2019-2022, u okviru projekta EU4ME, koji finansira Evropska unija.

Ostale vijesti iz kategorije