Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
15:01
10.4.2020.

Ministarstvo zdravlja: Donirana oprema se ne prodaje u apotekama

Donirana oprema se ne prodaje u apotekama Montefarma, već samo maske koje su dio komercijalne nabavke, navodi se na zvaničnom Twitter nalogu Ministarstva zdravlja.


Napominje se i da je donirana oprema namijenjena samo za zdravstvene radnike i sve one koji moraju da obavljaju radne zadatke, a podrška su ukupnom zdravstvenom sistemu. 

"Maske su dobavljene direktno od proizvođača, bez posrednika i cijena po kojoj se prodaju je veleprodajna, uvećana za PDV i iznosi 0,51 eura po komadu", navodi se u objavi.

Podsjetimo, u apotekama Montefarma, danas je počela prodaja zaštitnih maski.

"Broj maski koje se mogu kupiti ograničen je na pet komada po pacijentu", naveli su iz Montefarma.

Montefarm: Porudžba i plaćanje pomenitih maski izvršena 20. marta

I iz Montefarma su kazali da se nakon procjene trenutne epidemiološke situacije, Nacionalno koordinaciono tijelo saglasilo da se dio hirurških maski nađe u prodaji u apotekama.

Oni su dodali da su maske dio komercijalne nabavke, plaćene sa računa Montefarma i nabavljene direktno od proizvođača bez posrednika i cijena po kojoj se prodaju je nabavna, uvećana za 7 odsto PDV i iznosi 0,51 euro, kao i da je porudžba i plaćanje pomenitih maski izvršena 20. marta ove godine, odnosno prije nego su u Crnu Goru stigle donacije.

"Donirana oprema se ne prodaje u apotekama Montefarma, već je namijenjena onima koji su najviše izloženi opasnosti od korona virusa, a to su zdravstveni radnici i svi oni koji u ovom trenutku moraju obavljati radne zadatke ( vojska, policija, vatrogasna služba, mediji, itd.) Montefarm je isporučio svojim apotekama, u svim opštinama u Crnoj Gori, određeni broj zaštitnih maski, srazmjerno broju stanovnika, a prodaja je počela ovog jutra. Broj maski koje se mogu kupiti ograničen je na pet komada po pacijentu", istaknuto je u saopštenju Montefarma.

Oni su apelovali na građane da prilikom boravka u apotekama poštuju ograničenja kada je u pitanju broj osoba koje u istom trenutku mogu boraviti na 10 metara kvadratnih prostora, da poštuju međusobno rastojanje kao i broj maski koje mogu kupiti.

Ostale vijesti iz kategorije