Autor: onogost.me
Foto: gov.me/B.Ćupić
17:27
19.1.2021.

Ministarstvo zdravlja: Kineska vakcina stiže krajem januara

Crna Gora će krajem januara dobiti dovoljne količine Sinofarmove vakcine protiv koronavirusa, dogovoreno je tokom današnjeg sastanka između visokih predstavnika ove kineske kompanije i ministarke zdravlja Crne Gore Jelene Borovinić Bojović.


To je danas saopšteno iz tog resora. 

"Ministarka  je tokom online sastanka zahvalila kineskim partnerima na ažurnosti i brizi koju su pokazali tokom intenzivnih pregovora u prethodnom periodu, a koji su rezultirali konačnim dogovorom da u Crnu Goru u najskorijem roku Sinofarm isporuči respektabilne količine vakcine koja će biti dostupna crnogorskim građanima", navodi se u saopštenju ministarstva.

Ministarstvo zdravlja je, kako kažu, u završnoj fazi bilateralnih pregovora i sa ostalim proizvođačima vakcina protiv koronavirusa.

"Ministarstvo ostaje pri ranije izrečenom stavu da će prva vakcina kojom će započeti imunizacija u Crnoj Gori biti sa evropskim sertifikatom, te da se radi o Fajzerovoj vakcini. Nastavljen je dijalog koji naša zemlja ima i u okviru COVAX inicijative, tako da će crnogorski građani imati na raspolaganju dovoljne količine vakcina kako bi imunizacija protiv SarsCov2 infekcije bila na visokom nivou", poručuju iz tog resora.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:40
  8.3.2021.

  U Crnoj Gori do prošle srijede vakcinu protiv koronavirusa primilo je 1.335 zdravstvenih radnika, od čega u Kliničkom centru 260, a na nivou glavnog grada 375, piše Pobjeda.

   

 • 22:02
  7.3.2021.

  Imati zdrave i čvrste nokte mnogima je bitno, pogotovo ženama kako bi ih mogle ukrasiti raznim bojama i uzorcima.

 • 15:12
  7.3.2021.

  Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i državni sekretar dr Borko Bajić dočekali su drugi kontingent od 5.000 jedinica ruskih vakcina Sputnjik V koji je upravo stigao u Crnu Goru, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

 • 14:53
  7.3.2021.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.886 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 537 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.