Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
14:58
21.6.2022.

Montefarm: Počela distribucija onkoloških i bioloških terapija pojedinim ustanovama

Montefarm je danas počeo preuzimanje ugovorenih količina ljekova za rijetka i teška oboljenja i pojedinim javnim zdravstvenim ustanovama već su distribuirane neophodne terapije, saopšteno je iz te Javne apotekarske ustanove.


Iz ove ustanove demantovali su da tender za nabavku specifičnih ljekova još uvijek nije raspisan, već tvrde da je pomenuti postupak završen krajem prošle sedmice.

"Nakon sprovođenja komplikovane tenderske procedure za nabavku ljekova za liječenje pacijenata koji imaju dijagnostifikovano rijetko i teško oboljenje, potpisivanja ugovora sa dobavljačima u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, Montefarm je danas počeo preuzimanje ugovorenih količina i već su distribuirane neophodne terapije pojedinim JZU. Kako smo više puta pojasnili, nabavka ove grupe ljekova nije jednostavna iz više razloga, ali uprkos komplikovanim tenderskim postupcima i povremenim poteškoćama u samoj nabavci, Montefarm je maksimalno posvećen svom osnovom zadatku- da obezbijedi kontinuitet u isporuci ove grupe ljekova i ljekova uopšte", navodi se u saopštenju.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:24
  4.7.2022.

  U Crnoj Gori registrovano je 187 novih slučajeva koronavirusa. U posljednja 24 sata nije bilo preminulih od posljedica korone, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

 • 15:04
  3.7.2022.

  Institut za javno zdravlje (IJZ) registrovao je 260 novih slučajeva koronavirusa. U posljednja 24 časa nije prijavljen nijedan smrtni ishod od posljedica Kovida-19.

   

   

 • 21:49
  2.7.2022.

  Proteini su ključni za oporavak stanica i tkiva, a pomažu i stabilizovati šećer u krvi i utažiti glad. U prehranu biste trebali uključiti kvalitetne, nemasne proteine kako biste učinkovito mršavjeli te ojačali i poboljšali cjelokupno zdravlje.

   

 • 14:55
  2.7.2022.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) i druge javne i privatne laboratorije, analizirale su 958 uzoraka i registrovale 271 novi slučaj koronavirusa.