Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
07:59
20.4.2021.

Posle skoro pola godine Nikšić ispod 20 novozaraženih

U našem gradu juče je registrovano 18 slučajeva koronavirusa. To je prvi put posle 26. oktobra, kada je registrovano šest slučajeva, da Nikšić ima ispod 20 novozaraženih.


Nakon tog datuma brojka je počela vrtoglavo da raste pa je svakodnevno bilo više desetina zaraženih, a onda i preko 100. Sa porastom oboljelih pooštravale su i mjere, pa je uslijedilo produženje policijskog časa, zabrana rada ugostiteljskih objakata, tržnih centara, teretana, neprehrambenih djelatnosti, zabrana međugradskog saobraćaja...

April mjesec u čitavoj Crnoj Gori, pa i u našem gradu donio je pad novooboljelih. Nikšić posljednjih dana bilježi oko 20, 30 slučajeva - za oko stotinu manje nego tokom mnogih dana marta. Tako je sa padom oboljelih, došlo do popuštanja mjera. Terase ugostiteljskih objekata počele su da rade, kao i neprehrambene djelatnosti, zabrana izlaska je skraćena, dok međugradski saobraćaj još uvijek nije dozvoljen, kao ni rad tržnih centara, teretana...

"Jedini način da taj trend održimo je da nastavimo da poštujemo epidemiološke mjere zajedno - disciplinovano i odgovorno", piše u jučerašnjoj Tviter poruci Vlade Crne Gore. Ministarka zdravlja Jelena Bojović Borovinić juče je ipak kazala da epidemiološka situacija još nije potpuno dobra.

"Nadamo se da će u narednom periodu ako se nastavi ovakav trend uz masovnu vakcinaciju koju očekujemo dati još bolje rezultate", poručila je Borovinić Bojović. Ona je kazala da će masovna vakcinacija započeti odmah po pristizanju većeg kontingenta.

"Kineske vakcine očekuju se u posljednjoj nedjelji aprila, AstraZeneka u prvoj nedjelji maja, očekujemo kontingent Fajzera, a za ruske vakcine bi trebalo da ove nedjelje dobijemo termin kada će one stići", rekla je ministarka.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:00
  12.5.2021.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana (utorak, 11. maj 2021. godine) završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.201 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno su dijagnostikovana 97 novopozitivnaslučaja infekcije SARS-CoV-2.

 • 08:05
  12.5.2021.

  Nikšićkom Domu zdravlja juče je stigla nova isporuka 120 doza Fajzer/Bajontek vakcine, kojom će biti vakcinisane vulnerabilne grupe, kazala je v.d. direktora te ustanove Vera Bulatović.

 • 21:31
  11.5.2021.

  U Crnoj Gori je, do večeras do 20 sati, dato 125.646 doza vakcina protiv korona virusa, saopšteno je večeras iz Ministarstva zdravlja.

 • 14:55
  11.5.2021.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1329 uzoraka na novi korona virus.