Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
16:57
21.5.2020.

Potvrđen jedan novi slučaj koronavirusa

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore su od posljednjeg presjeka stanja obradile ukupno 208 uzoraka, među urađenim analizama nalaze se i ponovljeni uzorci osobe čija klasifikacija juče nije bila završena, a novi rezultati su pokazali da je osoba pozitivna na koronavirus. 


"Iz današnjeg uzorka, koji je uzet iz donjih dijelova respiratornih puteva dobijen je pozitivan nalaz što je potvrdilo sumnju da se radi o osobi koja se nalazi u fazi oporavka od infekcije novim koronavirusom a koja je inficirana i najveći dio toka infekcije provela izvan Crne Gore", saopšteno je iz IJZ.

Kada se radi o epidemiološkom istraživanju, kretanje osobe kroz Crnu Goru je rekonstruisano, ostvareni kontakti su identifikovani i stavljeni pod izolaciju uključujući i zdravstvene radnike kao i radnike drugih službi koji su bili u kontaktu sa oboljelim.

"Njihovo stanje i uzorkovanje će se intenzivno pratiti i sprovoditi. Predmetni slučaj će se, tokom boravka u Crnoj Gori, voditi kao dodatni pozitivan", kazali su iz IJZ.

Broj pozitivnih slučajeva: 324 (+1)
Broj oporavljenih: 314
Broj oboljelih: 1 (+1)
Broj umrlih: 9

Ostale vijesti iz kategorije