Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
14:05
13.6.2019.

"Tosčelik" nikšićkoj bolnici donirao opremu vrijednu više od 9.000 eura

Ginekološko odjeljenje i Odsjek za otorinolaringologiju od kompanije "Toščelik" danas su dobili donaciju vrijednu 9. 286 eura.


Direktor Opšte bolnice Ilija Ašanin zahvalio je toj kompaniji i naveo da donacija podrazumijeva električni ginekološki sto za pregled i sterilizator za ginekološko odjeljenje koje je skoro završeno. Za Odjeljenje otorinolaringologije doniran je audio-metro aparat koji služi za ispitivanje sluha kod pacijenata.

“U narednih nekoliko dana ćemo kompletirati, što se tiče opreme, sve na Odjeljenju ginekologije. Radovi na kompletnoj rekonstrukciji i adaptaciji Odjeljenja ginekologije su završeni, to je potpuno novi prostor po svim standardima, a kao što je sve prethodnih godina rađeno kada je Opšta bolnica Nikšić u pitanju. Dobili smo jedan izuzetan, moderan, savremen, komforan prostor. Na tom odjeljenju jedan dio opreme smo dobili od donacija, a jedan dio zavaljujući sredstvima Ministarstva zdravlja, odnosno Fonda za zdravsteno osiguranje”, objasnio je Ašanin.

Arma Skenderović, PR "Toščelika", kazala je da donacija ima za cilj poboljšanje uslova za liječenje pacijenata.

“Mi kao društveno odgovorna kompanija smo odlučili da doniramo određena sredstva i donijeli smo zaključak da je to najbolje da se donira Opštoj bolnici u Nikšiću. Još nam je draže što je donacija otišla ginekološkom odjeljenju. Srećni smo što smo mogli da doprinesemo ovako lijepom događaju kao što je otvaranje novog ginekološkog odjeljenja”, zaključila je ona.

Ostale vijesti iz kategorije