Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
22:00
16.9.2019.

Zašto treba da jedete kruške?

Bez obzira na to jedete li ih sirove ili termički obrađene, kruške su odlične za zdravlje.

Bogat su izvor antioksidansa i vlakana te sprječavaju nastanak raznih bolesti.

Tri razloga zašto treba da počnete da jedete kruške:

Jačaju imunitet

Kruške su odlične za jačanje imuniteta. Bogate su antioksidansima, sadrže vitamine i minerale koji će pomoći tijelu za obranu od gripe i prehlade.

Sprječavaju dijabetes

Kruške regulišu nivo šećera u krvi i sprječavaju nastanak otpornosti na insulin. Naučnici ističu da crvene kruške sadrže antocijanin koji smanjuje rizik od nastanka dijabetesa tipa 2.

Bogat su izvor vlakana

Jedna kruška sadrži oko 6 g vlakana, što je 20 odsto od preporučene dnevne vrijednosti. Kruške sadrže i vlakna koja snižavaju nivo lošeg holesterola.

Izvor: azra.ba

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:02
  2.6.2020.

  Uspavanke su mnogim mališanima uljepšale djetinjstvo, a stručnjaci smatraju da bi mame trebalo da ih pjevaju sve dok djeca ne počnu sama da se uspavljuju, odnosno u prvih nekoliko godina njihovog života.

 • 17:17
  2.6.2020.

  Od jučerašnjeg presjeka stanja laboratorije Instituta za javno zdravlje analizirale su 133 uzorka među kojima nije bilo novih slučajeva infekcije kovid-19.

 • 09:05
  2.6.2020.

  Crna Gora prošla je dva inkubaciona perioda od 28 dana bez novih slučajeva koronavirusa, što znači da su se stekli uslovi da se odjavi epidemija, saopštio je pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje (IJZ) Senad Begić.

 • 18:06
  1.6.2020.

  Od jučerašnjeg presjeka stanja do danas u 17 sati laboratorijeInstituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) su završile analizu 86 uzorka među kojima nije bilo novih slučajeva infekcije Kovid19.