Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Radnici Biočke jame blokirali rudokop, tvrde da ostaju bez posla

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 28.12.2023. u 11:29
Radnici jame Biočki stan blokirali su jutros rad na kopu i put prema drugom kopu Đurković do jer se, kako su saopštili, firma Novi Boksiti povlači iz posla sa Uniprom metalima.

Radnik Igor Krulanović kazao je da je Uniprom metalima nije u interesu da se vadi 20.000 tona rude. Turska kompanija im je, navodno, obećala 40.000 tona. On je kazao da su radnici od 31. decembra na birou rada.

Ivan Ivanović, suvlasnik firme Novi  boksiti koja je od jula eksploatisala rudu iz jame Biočki stan po osnovu ugovora sa koncesionarom, firmom Uniprom metali, kazao je da će sa koncesionarom raskinuti ugovor sporazumno.

"Nijesu bili zadovoljni našim radom i rečeno nam je da su našli podizvođača koji će kvalitetnije raditi ovaj posao i da će pružiti priliku svim zaposlenima da rade. Dobili smo ponudu od kompanije Zeta mine koju smo prihvatili“, kazao je Ivanović.

On je kazao da dosad nije potpisan ugovor.

Zeta Mine je kompanija koja godinama vrši eksploataciju rude na kopu Đurakov do, njih je takođe angažovala kompanija Uniprom metali.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Zakon o upravljanju otpadom predstavlja prekretnicu za Crnu Goru jer postavlja temelje za smanjenje otpada, zaštitu prirodnih resursa, i povećanje ekološke svijesti među građanima kroz mjere kontrole, kazao je u razgovoru za Portal RTCG ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović.