ČITAOCI ŠALJU: Mještani MZ Trebjesa nezadovoljni radovima, nadležnima uputili poziv za razgovor (Foto)

Čitaoci portala Onogošt
 • Autor onogost.me
 • 01.09.2022. u 08:07
Stanje u kom se nalazi Naselje pod Trebjesom je blago rečeno katastrofalno. To se ogleda u slivnicima, trotoarima, šahtama bilo za odvod vode ili fekalija, nepriključenost većeg dijela naselja, kao i nedovršenost poprečnih ulica sa zamjenom vodovodnih cijevi i priključcima na novu kanalizacionu mrežu i završnog asfaltnog sloja.

Ovako mještani Mjesne zajednice Trebjesa, dijela od Osnovne škole “Mileva Lajović Lalatović” do zgrade ŠIK “Javorka”, opisuju stanje u svom naselju, nakon izvođenja radova.

Od opštinskih organa i predsjednika Opštine traže da im izađu u susret i otpočnu razgovore.

Saopštenje stanovnika MZ Trebjese dostavljeno medijima, koje u ime mještana potpisuje Radisav Jaredić, prenosimo integralno:

„Institut dostupnog predsjednika opštine ne važi za mještane MZ Trebjesa. Posle par inicijativa prema opštini Nikšić  koje datiraju od 17. 01. 2022. kao i obnovljene inicijative od 17. 05. 2022. prema predsjedniku Opštine Nikšić i traženju pojašnjenja od institucija i javnih preduzeća koje su bile uključene u projekat  na nedostupnost i ćutnju mještani se obraćaju javnosti.

Neriješeni i nagomilani problemi koji datiraju odavno, a obnovljeni u pregovorima oko sanacije i infrastrukturalnih objekata u MZ Trebjesa prije par godina. Kao i tadašnjim početkom radova na navedenoj  lokaciji. Tim radovima nijesmo bili zadovoljni i o tome se pisalo i razgovaralo u prethodnom periodu.

Od Opštine Nikšić u tadašnjim razgovorima dobili smo pisane garancije o načinu, vremenskom roku i opisu radova. Radovi su tekli kako su tekli uz manje ili više uspjeha u koordinaciji javnih preduzeća, kao i preduzeća koja su bili angažovana na izvođenju radova. Mještani MZ Trebjesa imali su svakodnevnu komunikaciju sa službama i u hodu rješavali probleme. Naselje u kome gravitiraju, kako mještani tako i objekti od vitalnog značaja i javne institucije nijesu bili zadovoljni izvođačima radova kao niti opštinskim službama koje su bile tu u svojstvu nadzornog organa, a ticalo se načina i kvaliteta izvođenja radova na šta su ih mještani svakodnevno upozoravali. Ovim putem tražimo pojašnjenje o papiru broj: 04-404-sl. Sekretarijata za investicije i projekte, i obećanju koje smo dobili od Opštine Nikšić da li treba na koji način i kada da se radovi dovedu u završnoj fazi, jer stanje u kojem se nalazi naselje pod Trebjesom je blago reći katastrofalno. To se ogleda u slivnicima,  trotoarima,  šahtama bilo za odvod vode ili fekalija, nepriključenost većeg dijela naselja kao i nedovršenost poprečnih ulica sa zamjenom vodovodnih cijevi i priključcima na novu kanalizacionu mrežu, i završnog asfaltnog sloja.

Sa tim završetkom radova stekli bi se uslovi da se naselje dovede u funkciju i da stanovnici MZ Trebjesa napokon dočekaju povezivanje glavne saobraćajnice Ulice Milice Vučinić sa poprečnim ulicama.

Hitno i bezuslovno tražimo od opštinskih organa i predsjednika Opštine da nam izađu u susret na našu inicijavu otpočnu razgovore koji bi doveli da stanovnici naselja počnu da žive život dostojnog čovjeka.

Očekujemo brzu reakciju opštinskih organa, a našu otvorenu i pruženu ruku prema Opštini isti da iskoriste da se sjede, popriča, javnost obavijesti i da se krene u jedino moguće rešenje ranijih i novih problema i projekata za kojim MZ Trebjesa ima interesovanje“, navodi se u saopštenju za javnost.

Portal Onogošt je više puta tokom 2020. godine na zahtjev građana pisao o ovoj temi:

Apel mještana lokalnoj upravi: Ulica Milice Vučinić 10 godine bez asfaltne podloge

Ulica Milice Vučinić kao iz posleratnog perioda, mještani godinama čekaju uređenje

Nakon brojnih njihovih inicijativa, ali i pitanja poslatih sa naše adrese Opštini Nikšić, organizovan je sastanak mještana i čelnika Opštine na kojem su precizirani problemi koji datiraju odavno, a opština ubrzo ušla u procedure rješavanja istih.

Počela rekonstrukcija Ulice Milice Vučinić

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Jarediću, iz Nikšića sam tako da znam o čemu pišeš i zašto se buniš. Ali mi nije jasno zašto prozivaš sadašnje rukovodstvo i predsjednika opštine, kad taj posao u vašoj ulici nije rađen za vrijeme mandata ove vladti, sa kojom bi se ti tako šalio, već za vrijeme one koju si i koju još podržavaš. Nijesmo, mi Nikšićani, zaboravili koliko ste flaša rakije iznijeli bivšem gradonačelniku koji vam je asfaltirao ulicu. Zaboravili ste koliko ste zastava okačili prilikom radova u toj ulici. Nije vam tada smetala ni prašina, jer dugo vremena nijesu ni ušli u ulicu da rade, nakon što su je raskopali.
   Sačekajte malo da i oni koji nijesu mogli dospjeti, čak ni u razmatranje za asfalt, poravnaju ulice i postave asfalt, da i mi osjetimo blagodati asfalta u 21 vijeku… Ili možda vi mislite da ste jedina ulica u Nikšiću.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Na sceni Nikšićkog pozorišta večeras počinje revija Beo Art predstava. Tokom naredne tri noći biće izvedene predstave „Zajedno”, „Udarna vest” i „Bilo jednom na Brijunima”.