Apel mještana lokalnoj upravi: Ulica Milice Vučinić 10 godine bez asfaltne podloge

img_20200704_130410_2
Mještani Ulice Milice Vučinić
  • Autor onogost.me
  • 05.07.2020. u 06:14

Mještani Ulice Milice Vučinić u naselju pod Trebjesom uputili su javni apel, odnosno molbu lokalnoj upravi da ih primi na razgovor kako bi zajedno došli do rješenja problema vezanog za pomenutu ulicu.

Naime, ova ulica, kako su kazali, već desetak godina nema finalnu asfaltnu podlogu zbog problema oko kanalizacionih priključaka.

“Smatramo da je uz razgovor moguće naći najbolje rješenje, a čak i sami mještani bi bili spremni da daju svoj finansijski i radni  doprinos u funkcionalnosti i ljepšem izgledu ulice, što bi svakako bio dio našeg razgovora. Podsjećam Vas da se ova ulica povezuje i sa Osnovnom školom “Mileva Lajović Lalatović” i da je dosta korišćena od strane roditelja djece koja je pohađaju”, navodi se u dopisu upućenom predsjedniku opštine Veselinu Grboviću i nadležnim organima.

Osim pomenutih problema, tokom godina su se, kako kažu, nagomilali i drugi problemi u mjesnoj zajednici koje treba rješavati.

“Pored inicijativa za razgovorom u svrhu rješavanja problema, imali smo sastanke sa vama na vašu inicijativu u Opštini Nikšić koji datiraju od 26.02.2017. godine sa prestavnicima Opštine, Komunalnog preduzeća, Vodovoda i nadležnih službi zarad rešavanja novih i gore navedenih problema. Posle tih sastanaka sve je stalo”, dodaje se u dopisu uz još apel za što hitnijim sastankom.

“Molimo vas da nas u par dana obavijestite o ovom javnom apelu, molbi/pismu da bismo znali kojim putem da ostvarimo zakonom zagarantovana prava na normalan pristum svojim kućama, objektima i imovini”, poručili su mještani.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Predstavnici Vlade na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem postigli su dogovor sa Sindikatom prosvjete o povećanju plata. On je nakon sastanka kazao da su postigli održivo rješenje koje podrazumijeva 10 odsto bruto povećanje zarada od 1. jula, a od početka školske godine kumulativno povećanje 17 odsto neto. Sjutra će biti potpisan sporazum kojim će Vlada garantovati sve što je danas obećala, nakon čega će se oglasiti Glavni odbor Sindikata prosvjete.
Država Crna Gora - Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija tužila je Sindikat prosvjete Crne Gore, radi utvrđivanja nezakonitih odluka o štrajku Sindikata prosvjete Crne Gore, kao i Akta o minimumu procesa rada za vrijeme granskog štrajka u oblasti obrazovanja.