Biznis

Skupština Crne Gore usvojila je danas predloženi rebalans budžeta. Podršku tom predlogu dao je 41 poslanik, jedan je bio protiv a 13 je bilo uzdržano. Većinom glasova, usvojena je i odluka o zaduženju za 2022. godinu.
Prosječna bruto zarada u avgustu 2022. godine u Crnoj Gori iznosila je 886 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 718 eura, saopšteno je iz Monstat-a.
U Crnoj Gori se prema posljednjim podacima odmara oko 33 hiljade turista, što je 20 odsto više u odnosu na prošlu godinu, saopštila je direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Ana Tripković Marković. Kaže i da smo u na 70 odsto rekordne 2019.
Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) odlučio je da se popust za električnu energiju za domaćinstva, koji je važio od 1. jula do 30. septembra, primjenjuje do kraja godine.
Skupština Crne Gore usvojila je danas predloženi rebalans budžeta. Podršku tom predlogu dao je 41 poslanik, jedan je bio protiv a 13 je bilo uzdržano. Većinom glasova, usvojena je i odluka o zaduženju za 2022. godinu.
Prosječna bruto zarada u avgustu 2022. godine u Crnoj Gori iznosila je 886 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 718 eura, saopšteno je iz Monstat-a.
Pravila ishrane nalažu da su doručak, ručak i večera glavni obroci tokom dana te da je redovna ishrana bez preskakanja tih obroka ključ zdravog načina života. A šta je sa užinom? Da li je kombinacija doručak-užina- ručak-užina-večera najbolji način za kreiranje zdravih navika pri ishrani? To zavisi od više faktora: opšteg stanja organizma, načina života, fizičke aktivnosti, dnevnog nivoa stresa i dr. Važno je naći balans koji vam odgovara i prihvatiti ga kao ustaljenu praksu pri ishrani. Užina može biti redovan dio zdrave ishrane ali može se povezati i sa određenim zdravstvenim tegobama. Takođe, izbor hrane kao i za ostale obroke, je važan segment pravilne ishrane.
Skupština Crne Gore na vanrednoj sjednici raspravlja o rebalansku budžeta za ovu godinu i predlogu za zaduženje. Ministar finansija Aleksandara Damjanović kazao je kako očekuje da Skupština usvoji rebalans budžeta. Poručio je i da će bez obzira na odluku Parlamenta ičiniti sve da isplata plata, penzija i socijalnih davanja bude redovna.
Menadžment Uprave prihoda i carina, na čijem je čelu direktor Rade Milošević, pozdravlja zajedničku akciju Osnovnog državnog tužilaštva i Uprave policije Crne Gore, u sklopu koje su danas uhapšene 24 osobe kojima se na teret stavlja da su počinili krivično djelo iz člana 264 Krivičnog zakonika - utaja poreza i doprinosa, kroz poslovanje 20 pravnih lica koja su obuhvaćena istragom i za koja je izdata naredba za pretres, saopšteno je iz UPC.
Eurosuper 98 od danas je jeftiniji jedan cent, a eurodizel i lož ulje osam, odnosno sedam centi, saopštilo je Ministarstvo kapitalnih investicija.
U Crnoj Gori će od ponoći gorivo biti jeftinije, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija (MKI).
Vjetroelektrane Krnovo i Možura trenutno su jedine vjetroelektrane u Crnoj Gori i u privatnom su vlasništvu. Za dvije godine na lokaciji Gvozd biće sagrađena još jedna, ali će je graditi nacionalna energetska kompanija. Zašto se Elektroprivreda Crne Gore odlučila na taj korak, koliko će to koštati građane, kakav je potencijal i perspektiva ovog izvora energije istraživala je TVCG.
Državne kompanije, Rudnik uglja i Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) već više od pola godine kriju većinu podataka o broju ljudi koje su zaposlili, a ta praksa se nastavila i nakon raspisivanja lokalnih izbora, saopšteno je iz Mreže za afirmaciju NVO sektora (MANS).
Skupština akcionara Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) na sjednici koja je zakazana za 3. oktobar odlučivaće o kupovini imovine nikšićke Željezare, saoštio je za Portal RTCG predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović.
Nekada profitabilno državno preduzeće, Elektroprivreda Crne Gore, koje je ove godine ušlo u zonu poslovnog gubitka, Vlada Crne Gore pomaze kupovinom akcija u veoma nejasnim okolnostima, saopštili su iz Centra za ekonomske i evropske studije (CEES).
Tradicionalnu septembarsku izložbu Dani meda, koja ove godine ime regionalni karakter, otvorio je potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković.
Njemački lanac marketa Lidl kupio je zemljište gdje se nalazi nekadašnja upravna zgrada Rudnika boksita u Nikšiću, saznaje portal Onogošt nezvanično iz više izvora.
Doveo sam najveću svjetsku kompaniju u Nikšić, najveći brend u svijetu, najvećeg proizvođača toga proizvoda - brend Beluga. Crna Gora bi trebalo da mi podigne spomenik za života, kazao je nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović večeras gostujući na TVCG povodom aktuelene teme o prodaji nikšićke željezare, gdje je saopštio da je i dalje u igiri kada je taj posao u pitanju.