Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kultura

Projekcija filma o uspješnim ženama sa invaliditetom „Treger“ biće održana večeras, sa početkom u 20 časova, u Nikšićkom pozorištu.
U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 19 časova, biće upriličen Završni koncert omladinskog i dječjih folklornih ansambala JU "Zahumlje" pod nazivom "Djeca, srcem".
U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu četiri nova filma – drama “Bajkeri”, horor “Egzorcizam”, horor “Ubod” i animacija “Gojazan ja 4”, koja će biti pretpremijerno prikazana od 22. juna.
U sali Nikšićkog pozorišta, u okviru "Revije dokumentarnog filma", koja se realizuje u saradnji sa UnderhillFestom, biće upriličena projekcija dokumentarnih filmova "Porodica na određeno vrijeme“, u režiji Seada Šabotića i "Dezerteri“, u režiji Damira Markovine.
Projekcija filma o uspješnim ženama sa invaliditetom „Treger“ biće održana večeras, sa početkom u 20 časova, u Nikšićkom pozorištu.
U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu četiri nova filma – animirani “U mojoj glavi 2”, akcija “Dečko ubija svijet”, drama “Ezra” i drama, triler “Zvijer”.
Dječiji radovi učenika Osnovne škole (OŠ) „Dušan Bojović“ Župa nikšićka biće predstavljeni danas u 17 h, na platou tvrđave Bedem.
U sali Nikšićkog pozorišta, u petak, 7. juna, sa početkom u 20 časova, a u okviru manifestacije "Dani Akorda 2024", koja se realizuje 27. godinu zaredom, sekcija novinara i voditelja upriličiće kulturno-zabavni program "Intervju sa gostima''.
Predstava Nikšićkog pozorišta “Pluća”, rađena po tekstu Dankana Mekmilana, u režiji Andreja Nosova, gostovaće u petak, 7. juna, u Centru za kulturu Danilovgrad, a 23. juna na 32. Beogradskom ljetnjem festivalu BELEF 2024.
U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – avantura “Moj jaguar”, triler “Posmatrači” i akcija, komedija “Loši momci: Sve ili ništa”.
Književno veče "Teatar iskrenosti sa Stefanom Simićem" biće upriličeno večeras, u multimedijalnoj sali IPC "Tehnopolis", sa početkom u 19 časova.