Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Reprezentacija

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija poražena je večeras od selekcije Srbije 87:58 u prijateljskom meču odigranom u Banji Koviljači u okviru priprema za B prvenstvo Evrope, koje se održava u Rumuniji od 2. do 11. avgusta.
Prvi dan na Olimpijskim igrama u Parizu donosi mnogo zanimljivih događaja, ali i prvi meč naših predstavnika.
Malo je falilo da ženska pionirska reprezentacija Crne Gore pobijedi selekciju Srbije, međutim nakon velike borbe i pet odigranih setova, komšije su slavile 3:2 (20:25, 26:24, 25:18, 26:28, 17:15) u trećoj utakmici U16 Balkanskog prvenstva u Sofiji.
Ženska juniorska košarkaška reprezentacija poražena je večeras od selekcije Srbije 87:58 u prijateljskom meču odigranom u Banji Koviljači u okviru priprema za B prvenstvo Evrope, koje se održava u Rumuniji od 2. do 11. avgusta.
Kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore savladala je juče u Tivtu selekciju Sjeverne Makedonije (96:63) u drugom prijateljskom meču u okviru priprema za B prvenstvo Evrope, koje će se održati u Skoplju od 8. do 17. avgusta.
U posljednjoj provjeri pred Olimpijske igre u Parizu, vaterpolisti Crne Gore su na Otvorenom bazenu SC "Morača" savladali Australiju nakon peteraca 12:11 (2:1, 3:3, 3:3, 1:2, 3:2).
Crnogorska juniorska muška košarkaška reprezentacija poražena je danas u Bijelom Polju u drugom prijateljskom meču od Srbije (89:62) u okviru priprema za B prvenstvo Evrope, koje se igra od 26.jula do 4.avgusta u Skoplju.
Ministarstvo sporta i mladih Crne Gore saopštilo je da su ove godine uvećali izdvajanja za sport za 30 odsto, te da je pitanje zbog čega predsjednica Košarkaškog saveza Crne Gore (KSCG) Jelena Dubljević ne smatra prioritetnim pretkvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo, i to je pitanje, kako su naveli, na koje jedino ona zna odgovor.
Mlada muška košarkaška reprezentacija poražena je danas od selekcije Slovenije (81:61) na startu Evropskog prvenstva u Poljskoj.
Košarkaši Crne Gore stigli su do pobjede u Rigi, pobjedom nad Kamerunom 70:66 , ali izostalo je da vidimo dobru igru naših momaka u meču gdje su važili za apsolutnog favorita.
Košarkaši Crne Gore poraženi su danas u Rigi od selekcije Brazila 81:72 na startu olimpijskog kvalifikacionog turnira.
Naša U-18 vaterpolo selekcija otputovala je sinoć u Argentinu, gdje će od 2. do 8. jula učestvovati na Svjetskom prvenstvu čiji je domaćin Buenos Ajres.
Iako su izuzetno oslabljeni neigranjem osam igrača koji su bili planirani, košarkaši Crne Gore su ipak morali da prikažu mnogo više na startu "Akropolis kupa". Tim Boška Radovića je bio potpuno nemoćan protiv Grčke, bez ikakve ideje kako da probije odbranu rivala, zbog čega je izgubio 86:57.