Zabava

Takmičarka plesnog kluba "Rojal" iz Nikšića, Teodora Milović, osvojila je četvrto mjesto na svjetskom prvenstvu koje se održava u Skoplju, u Sjevernoj Makedoniji.
Takmičarka plesnog kluba "Rojal" iz Nikšića, Teodora Milović, osvojila je četvrto mjesto na svjetskom prvenstvu koje se održava u Skoplju, u Sjevernoj Makedoniji.
Ovogodišnje izdanje festivala “Korzo”, koji po drugi put organizuje Turistička organizacija Nikšić u saradnji sa Opštinom, biće posvećeno Draganu Raduloviću, najznačajnijem crnogorskom piscu za djecu.
Četrnaesto izdanje Bedem festa počinje noćas na platou u podnožju Tvrđave Bedem, i trajaće do subote, a svi koncerti biće besplatni.
Ekipa Bedem festa ovih dana veoma poletno i u saradnji sa svim lokalnim službama, kao i brojnim mladim ljudima, radi na uklanjanju sezonskog rastinja, trnja, sakupljanju i odlaganju nagomilanih naslaga smeća, pržine i raznih vrste otpada sa podnožja Tvrđave, mjesta gdje će se ove godine održati festival.
U okviru manifestacije „Pivska priča 2023" večeras i sjutra veče u Plužinama se po prvi put organizuje North Outdoor festival, u okviru kojeg se sa gostima iz svih zemalja iz okruženja promovišu outdoor aktivnosti u Plužinama, slobodno penjanje, biciklizam, kajaking i zipline.
I treće veče Lake festa potvrdilo je da je ovogodišnji festival na Krupcu opravdao očekivanja kako organizatora, tako i publike koja je opet bila brojna i raspoložena do ranih jutarnjih sati, kada je spuštena zavjesa na 12. izdanje najvećeg rok festivala u Crnoj Gori.
Iako su se mnogi pribojavali da će kiša i najavljeno nevrijeme pokvariti provod druge noći Lake festa, to se nije desilo. Naprotiv, publika je bila "na visini zadatka" i zajedno sa bendovima koji traju niz decenija priredila još jednu nezaboravnu noć kraj jezera.
Dvanaesto izdanje Lake festa, najvećeg rok festival, počinje večeras i trajaće do nedjelje, 6. avgusta.
I ove godine, u okviru kampanje „Kad pijem ne vozim", dugogodišnji partner festivala, Pivara „Trebjesa", subvencioniraće dio cijene karata na relaciji Nikšić - Krupac - Nikšić i Krupac - Podgorica kod izabranog autobuskog prevoznika.
Na terasi House pub-a večeras i sjutra veče, sa početkom u 20.30 časova, biće realizovan prvi event, drugog izdanja Fort blues - rock festa.