Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sport

Prvi dio priprema Juventusa je odrađen, drugi će odraditi u Njemačkoj, a među 26 putnika našao se i crnogorski biser Vasilije Adžić.
U sjenci Evropskog fudbalskog prvenstva koje doživljava svoju kulminaciju u nedjelju kada će u finalu snage da odmjere Španija i Engleska, ostali fudbalski klubovi polako počinju sa pripremama za iduću sezonu.
Sutjeska će naredne sezone u NLB ABA2 ligi igrati u grupi B protiv Vojvodine, Bosne i Rabotničkog, odlučeno je na žrijebu.
Nakon jedne sezone provedene u Rusiji, Bojan Dubljević se vratio na Pirineje - crnogorski košarkaš je novi igrač Saragose.
Pioniri košarkaškog kluba Sutjeska osvojili su drugo mjesto u šampionatu Crne Gore i zaokružili uspješnu sezonu.
Košarkaši Budućnosti igraće u finalu prvenstva Crne Gore, nakon što je Košarkaški savez Crne Gore (KSCG) u njihovu korist danas registrovao meč protiv Sutjeske, koji je sinoć prekinut zbog upada navijača gostiju na teren tokom druge četvrtine.
Drugi kvalifikacioni turnir juniorskog prvenstva u konkurenciji odbojkašica odigraće se u subotu, 20. aprila, u organizaciji Odbojkaškog saveza Crne Gore i Ministarstva sporta i mladih.
Pješčani teren na Krupcu tekućeg vikenda će biti mjesto "Beach volley turnira" odbojke na plaži. 
Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Pljevljima sa Češkom utakmicu četvrtog kola B grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Sa dva poraza od Italije, rukometaši Crne Gore su, bar zasada, ostali bez vize za Svjetsko prvenstvo u rukometu i ostali da čekaju četvrtak i odluku IHF-a o specijalnoj pozivnici.
Takmičar TK Glava Zete Pavle Vukosavljević je po prvi put u kategoriji do 16 godina stigao do polufinala na turniru iz kalendara Tennis Europe koji se održao u Podgorici.
Crnogorski teniser Pavle Vukosavljević je osvojio drugo mjesto na međunarodnom “Montenegro kupu” za igrače do 14 godina koji je održan u Nikšiću.
U danima kada se Novak Đoković na Roland Garosu bori za titulu najboljeg tenisera u istoriji tenisa, neki novi klinci će na teniskim terenima pod Trebjesom dati sve od sebe da budu korak bliže da jednog dana zaigraju na čuvenoj šljaci u Parizu.
Naša U-18 vaterpolo selekcija otputovala je sinoć u Argentinu, gdje će od 2. do 8. jula učestvovati na Svjetskom prvenstvu čiji je domaćin Buenos Ajres.
Prvi selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Petar Porobić iznenada je preminuo u 67. godini.
Prvi dan na Olimpijskim igrama u Parizu donosi mnogo zanimljivih događaja, ali i prvi meč naših predstavnika.
Malo je falilo da ženska pionirska reprezentacija Crne Gore pobijedi selekciju Srbije, međutim nakon velike borbe i pet odigranih setova, komšije su slavile 3:2 (20:25, 26:24, 25:18, 26:28, 17:15) u trećoj utakmici U16 Balkanskog prvenstva u Sofiji.
Ekološko udruženje mladih ''Zeleni centar'' organizuje deveto po redu Street workout takmičenje, koje će biti održano u subotu, 13. jula u park-šumi Trebjesa.
Ekipa Nikšića sa bronzanim odličjem završila je nastup na finalnom turniru Lige evropskih šampiona u golbalu.