Tenis

Simon Knežević, teniser TK „Nikšić“ imao je zapažen nastup na turniru Svjetske ITF federacije za igrače do 18 godina u grčkoj Janjini. 

Simon Knežević, teniser TK „Nikšić“ imao je zapažen nastup na turniru Svjetske ITF federacije za igrače do 18 godina u grčkoj Janjini. 

Na teniskom turniru u Antaliji za tenisere do 18 godina, Simon Knežević je u singl konkurenciji stigao do četvrtfinala, dok se u konkurenciji dublova talentovani Nikšićanin domogao polufinala.

 

Teniser TK Glava Zete, Pavle Vukosavljević osvojio je prvo mjesto na turniru za dječake do 12 godina, koji je prethodnog vikenda održan u Nikšiću.

Državljanima Crne Gore dozvoljava se prelazak slovenačke granice uz potvrdu i vakcinaciji, saopštili su iz Ministarstva zdravlja. Slovenija je Crnu Goru svrstala na narandžastu listu zemalja, u kojima nije visok nivo obolijevanja od korona virusa. 

Najbolji evropski teniser u usponu Simon Knežević iz Nikšića u Jutarnjem programu TVCG govorio je o svojim prvi treninzima u stanu, i reketu koji je dobio za četvrti rođendan. Uzor mu je Rafael Nadal, a najviše voli slatkiše, iako to nije baš pravi izbor ishrane za tenisera.

Na listi tenisera koji su najviše napredovali u 2020. godini Evropska teniska asocijacija je svrstala Nikšićanina Simona Kneževića  na prvo mjesto. Izbor za ovako laskavo priznanje ne čudi, s obzirom na međunarodne rezultate petnaestogodišnjaka, koji je osvojio šest titula, po tri u singlu i dublu. 

Malo je nedostajalo da se teniser TK „Nikšić“ Simon Knežević  sa turnira „Čekmekoj kup“, održanog u Istanbulu (U 16),  vrati sa duplom krunom.

Suština obično stane u jednoj riječi. Ipak, ne postoji ta metafora i taj epitet koji bi dostojno opisali ovogodišnji uspon mladog tenisera TK „Nikšić“ Simona Kneževića.