Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšić domaćin mladim teniserima iz svih krajeva svijeta

TK “Nikšić”
  • Autor onogost.me
  • 10.06.2023. u 10:58
U danima kada se Novak Đoković na Roland Garosu bori za titulu najboljeg tenisera u istoriji tenisa, neki novi klinci će na teniskim terenima pod Trebjesom dati sve od sebe da budu korak bliže da jednog dana zaigraju na čuvenoj šljaci u Parizu.

U naredne dvije nedjelje, Tenis klub “Nikšić” je domaćin dva međunarodna teniska turnira za mlađe kategorije te će stoga biti domaćin nekoliko stotina teniserki i tenisera i članova njihovih timova.

“Da su ovi turniri zaista internacionalni potvrđuje činjenica da će u Nikšiću boraviti teniseri iz različitih krajeva svijeta: Irske, Rusije, Kanade, Velike Britanije, Njemačke, Ukrajine, Japana, italije, SAD-a, Norveške, Turske, Švajcarske, Australije, kao i svih okolnih zemalja”, navode iz TK “Nikšić”.

Prvi turnir je iz kalendara Svjetske teniske federacije i na njemu će se nadmetati juniorke i juniori do 18. godina.

Kvalifikacioni turnir je predviđen za danas i sjutra, nakon čega već u ponedjeljak 12. juna počinje glavni turnir koji po rasporedu traje do subote 17. juna odigravanjem finalnih mečeva u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Drugi turnir je iz kalendara Evropske teniske asocijacije (Tennis Europe) za pionire i pionirke do 14. godina. Kvalifikacioni turnir je predviđen za 16. i 17. jun, nakon čega već u ponedjeljak 17. juna počinje glavni turnir koji traje do 23. juna.

Na turniru će učestvovati i oko 20 do 30 tenisera iz različitih gradova Crne Gore i boriće se za bodove na rang listama svjetske teniske federacije.

“Tenis klub “Nikšić” je kao i prethodnih 15 godina, koliko organizuje međunarodne turnire, ispunio stroge organizacione kriterijume, a uz pomoć prijatelja kluba, kao i Opštine Nikšić i Turističke organizacije Nikšić stvoreni su vrhunski uslovi da i ovog puta bude odličan promoter Nikšića i Crne Gore”, dodaju.

Svi podaci o turnirima se mogu pronaći na zvaničnim websajtovima ITF-a i Tennis Europe-a: https://www.itftennis.com/en/tournament/j30-niksic/mne/2023/j-j30-mne-01a-2023/ https://te.tournamentsoftware.com/tournament/C68E611A-144E-43E4-A021-BB804ADDADFA

Već nakon završetka ovih turnira u planu su ostale redovne aktivnosti u Tenis klubu „Nikšić“: škola tenisa za dječake i djevojčice, turniri za veterane, turirni iz kalendara Teniskog saveza Crne Gore, itd.

Već sredinom mjeseca jula na programu je i treći međunarodni turnir koji se već tradicionalno 10 godina održava na terenima Tenis kluba „Nikšić“, iz kalendara Evropske teniske asocijacije, a predviđen za juniore i juniorke do 16. godina.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    U okviru 32. kola Meridjanbet Prve crnogorske lige igra se derbi u Podgorici, gdje će Sutjeska gostovati Budućnosti.